ES Bringa - Összecsúszik a Giro és a Vuelta, az olasz kör alatt lesznek a nagy egynaposok - itt az új World Tour versenynaptár!
Összecsúszik a Giro és a Vuelta, az olasz kör alatt lesznek a nagy egynaposok - itt az új World Tour versenynaptár!
Fotó: Europress/AFP

Összecsúszik a Giro és a Vuelta, az olasz kör alatt lesznek a nagy egynaposok - itt az új World Tour versenynaptár!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/05/05 17:09
Három nagy kör 71 nap alatt, összecsúszik a Giro és Vuelta, a Strade Bianche lesz az első augusztusi verseny, a Tour utolsó napján rajtol a világbajnokság. A koronavírus járvány teljesen átírta a 2020-as szezont, de ha pár hónap múlva már lehet rendesen tekerni, elég extra versenynaptárunk lesz.

Merthogy a tervek szerint október végén jön egy olyan időszak - egészen pontosan öt nap - amikor két nagy körversenyt nézhetünk egyszerre!

Az új idény augusztus első napján rajtol, méghozzá a Strade Bianchéval. Egy hét múlva Milano-Sanremo, de előtte három nappal a lengyel kör is elkezdődik.

A Dauphiné öt napos lesz, és két héttel a Tour előtt kerül megrendezésre. Ami - ahogy azt már korábban megtudhattuk - augusztus 29-én kezdődik, és szeptember 20-ig, vagyis a svájci vb nyitónapjáig tart.

Augusztus
1st  August: Strade Bianche (Italy)
5-9 August: Tour de Pologne (Poland)
8 August: Milano-Sanremo (Italy)
12-16 August: Critérium du Dauphiné (France)
16 August: Prudential RideLondon-Surrey Classic (Great Britain)
25 August: Bretagne Classic - Ouest-France (France)
29 August - 20 September : Tour de France (France)

A Tour de France alatt három versenyt is rendeznek, de ezek közül csak a Tirreno lesz többnapos. Nem marad el egyik kanadai egynapos sem, a Fléche Wallonne szeptember 30-ra került.

Szeptember
7-14 September: Tirreno-Adriatico (Italy)
11 September: Grand Prix Cycliste de Québec (Canada)
13 September: Grand Prix Cycliste de Montréal (Canada)
29 September -3 October: BinckBank Tour
30 September: La Flèche Wallonne (Belgium)

Október 3-án rajtol a Giro, de azt még nem tudni, hogy pontosan hol. A pletykák szerint a dél-olasz rajt szinte biztos. Aki elmegy az olasz körre, biztosan kihagyja a nagy egynaposokat, hisz a Flandria és a Roubaix mellett, a Liége-t, az Amstelt illetve a Gent-Wevelgemet is októberben rendezik.

Most még nyilván nagyon furcsának tűnik, de a mostani tervek szerint, október 25-én a Giro zárószakasza mellett ott lesz a Roubaix, illetve egy Vuelta szakasz is.

ucicalendar-920x598.jpg Fotó: Europress/AFP

Ami kifejezetten érdekes, hogy a Giro összecsúszik a Vueltával, október végén hat olyan napunk lesz, amikor párhuzamosan két nagy körversenyt is nézhetünk. Az idei Vuelta egyként nem 21, hanem a holland rajt törlése miatt csak 18 szakaszos lesz.

Ami azt jelenti, hogy az új World Tour szezon nem a Lombardiával (10.31) zárul, hanem november 8-án, a spanyol kör utolsó szakaszával.

Október
3 - 25 October: Giro d'Italia (Italy)
4 October: Liège-Bastogne-Liège (Belgium)
10 October: Amstel Gold Race (the Netherlands)
11 October: Gent-Wevelgem in Flanders Fields (Belgium)
14 October: A Travers la Flandre (Belgium)
15-20 October: Gree - Tour of Guangxi (China)
18 October: Tour des Flandres (Belgium)
20 October - 8 November: Vuelta Ciclista a España (Spain)
-21 October: Driedaagse Brugge-De Panne (Belgium)
-25 October: Paris-Roubaix (France)
-31 October: Il Lombardia (Italy)

A nemzeti bajnokságokat augusztus 20-23 között rendezik, a világbajnokság tervezett kezdési időpontja a Tour utolsó napja, vagyis szeptember 20. A férfi időfutam három nap múlva, a mezőnyversenyt pedig szeptember 27-én rendezik.

Két német verseny - EuroEyes Cyclassics Hamburg és Eschborn-Frankfurt - időpontja egyelőre nem ismert, de hivatalosan még nem maradtak el. Az viszont biztos, hogy idén nem lesz svájci kör, Romandia, baszk és katalán körverseny, illetve san sebastiani egynapos.

Bár korábban megjelentek különböző híresztelések, a háromheteseken nem 9, hanem továbbra is 8 versenyző alkot egy csapatot, a többi WT-többnaposon pedig hét. Az egynapos versenyeken 6 vagy 7 fő indulhat, ez a versenyszervezőtől, illetve a csapatok döntésétől függ.


📅  A 2020-as World Tour versenynaptár ITT megtekinthető.

Hozzászólások