ES Bringa - Őrült szakasz, és Van Aert-győzelem!
Őrült szakasz, és Van Aert-győzelem!
Fotó: Europress/AFP

Őrült szakasz, és Van Aert-győzelem!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/07/15 18:02
Bekavart az oldalszél, és alaposan megváltozott az összetett. Az Ineos és Quintana kiválóan kijött a pihenőnap előtti utolsó szakaszból, akárcsak a Jumbo-Visma. Hisz a holland csapat Van Aertnak köszönhetően már negyedszer nyert ezen a Touron, a  Pinot-Uran-Porte-Fuglsang négyes viszont kifejezetten rossz napot zárt. Ők 1.40 hátránnyal jöttek meg, a bukásba keveredő Landa pedig 2.09-et kapott. 

Ez történt
Spint vagy szökés? Mindenki ezen gondolkozott az idei Tour második leghosszabb szakasza előtt, melyet végül az oldalszél tett igazán érdekesség. Már 65 kilométerrel a cél előtt is megindult a helyezkedés, de igazán nagy gond, harminc kilométerrel később jött. A szél miatt több részre szakadt a sor, és miközben az Ineos-Quick-Step duó (Quintanával, meg Bardet-val együtt) szépen elől maradt, egy kiváló nevekből (Pinot-Uran-Porte-Fuglsang) álló csoport leszakadt. Landával együtt, aki ráadásul bukott is (ITT a videó), így a Movistar versenyzője bő kettő percet kapott. Fuglsangék is komoly hátrányt szedtek be, az ő lemaradásuk 1.40 lett a szakasz végére. 

A sprintet - igen jó mezőnyben - Wout Van Aert nyerte, aki élete első Tourján rögtön győzni tudott. Egy elég durva nap végén.

Az oldalszél alaposan átírta az összetettet, az Ineos és Quintana viszont gond nélkül lehozta a szakaszt.

A szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: 
ITT


A szakaszgyőztes - Wout van Aert (Jumbo-Visma)
Már a Dauphinén is nagyot ment, de az mégiscsak más verseny. Elképesztő formában van, nagyon komoly nevek előtt nyerte a sprintet.

A nap száma - 4
Négyszer győzött eddig a Jumbo-Visma. Ráadásul három különböző versenyzővel (Teunissen, Groenewegen, Van Aert) sikerült mezőnyhajrát nyerniük.

A nap mondása
"Nyerhetsz máshol sok versenyt, de a Tour az a Tour." (Wout van Aert)

Ez jön
Kedden pihenőnap, szerdán viszont egy várhatóan mezőnyhajrás szakasszal folytatódik a Tour.

A 11. szakasz szintrajza: ITT
TV: szerda - Eurosport, 13.25Hozzászólások