ES Bringa - Őrült nap a Girón: Dumoulin négy percet kapott, Carapaz szakaszt nyert
Őrült nap a Girón: Dumoulin négy percet kapott, Carapaz szakaszt nyert
Fotó: Europress/AFP

Őrült nap a Girón: Dumoulin négy percet kapott, Carapaz szakaszt nyert

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/14 18:43

Lehet, hogy már a 4. szakaszon elvesztettünk egy nagy esélyest? Tom Dumoulin ugyanis benne volt a bukásban, amely 6 kilométerrel a befutó előtt kapta szét a mezőnyt. A Sunweb kapitánya bő négy perc hátránnyal gurult be a célba, vérző térddel. Roglic fantasztikusan helyezkedett, ott maradt az első, mindössze hat fős csoportban, amely a szakaszért meccselt. Carapaz épp, hogy elvitte a napot a nagyot hajrázó Ewan előtt, Roglic meg tovább növelte az előnyét összetettben.


Ez történt
Hosszú, 235 kilométeres (és 2800 méter szintkülönbséget tartalmazó) nap várt kedden a mezőnyre. Cima, Frapporti és Maestri személyében hárman gondolták úgy, hogy megéri ott lenni az elmenésben, és ez a trió szerény (!) 223 kilométert csak szökésben töltött.. Az igazi dráma hat kilométerrel a befutó elött jött, amikor a mezőny közepén (vélhetően egy Ineos versenyző figyelmetlensége miatt) jött egy hatalmas bukás. A Katushából négyen, a Sunwebből pedig ketten kerültek földre, és ami a legfontosabb, Tom Dumoulin is elesett. A Sunweb kapitánya - a csapattársai kíséretében - vérző térddel tekert be a célba, bő négy perc hátránnyal.

Roglic kiváló napot zárt, hisz az első csoportban ragadt, így 16 másodpercet adott a Yates-Nibali-Lopez hármasnak. Carapaz szépen elvitte a szakaszt, Landa viszont - aki a hírek szerint szintén esett - 44 másodpercet kapott a csapattársától.

Őrült szakasz volt, megint lesz miről beszélni holnap. 

A 4. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: 
ITT


A szakaszgyőztes - Richard Carapaz (Movistar)
Tegnap 46 másodpercet kapott, ma szakaszt nyert. A Movistar ennek ellenére nem zárt tökéletes napot, hisz Landa 26 másodpercet kapott Nibaliéktól. 

A nap száma - 4.04
Ekkora hátránnyal érkezett célba Tom Dumoulin.

A nap nyilatkozata
"Tudtam, hogy nekem korán kell indulnom. Alapesetben Mikelt kellett volna védenünk a szakasz hajrájában, de a bukás mindent keresztülhúzott. Őszinte leszek, nem nagyon számítottam arra, hogy ma nyerhetek."
(Richard Carapaz)

Ez jön
Szerdán a két hosszú után egy kifejezetten rövid, 140 km-es szakasz vár a mezőnyre. Elnézve a szintrajzot, szinte biztos a mezőnyhajrá. 13.45-kor kezdünk az Eurosporton!

Az 5. szakasz szintrajza: ITT

Hozzászólások