ES Bringa - Ők voltak a Giro hősei
Ők voltak a Giro hősei
Fotó: Europress/AFP

Ők voltak a Giro hősei

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/06/05 16:57
Hagyjuk most egy kicsit az összetett esélyeseket, a dobogós versenyzőket, és nézzünk rá azokra a kerékpárosokra és csapatokra, akik kifejezetten nagy Girót futottak. Miközben az átlagosnál talán kevesebb figyelmet kaptak.

Giulio Ciccone
Komoly fölénnyel nyerte a hegyi összetettet, ráadásul a szakaszgyőzelem sem maradt el. Kifejezetten sokat szökött, egyértelműen ő mentette meg a Treknek ezt a Girót. Amúgy tavaly (mikor még a Bardianinál ment) ugyancsak jól állt a kék trikóért folytatott harcban, de akkor egy bizonyos Chris Froome megelőzte.

000_1H65ZH.jpg Fotó: Europress/AFP

A szabadkártyás olasz csapatok
Az ugye alap, hogy szinte mindig szöknek, de most az Androni és a Nippo is nyert szakaszt. A nagyon agresszív stílusban tekerő Masnada ráadásul elvitte a Cima Coppit, ő az olasz sajtó szerint a következő évet már a CCC-nél kezdi. A Nippós Damiano Cima mindamellett, hogy nagyon izgalmas nap végén tudott nyerni a harmadik héten, szerény (!) 932 kilométert töltött szökésben.

000_1GI8SU.jpg Fotó: Europress/AFP

Chad Haga
Három évvel ezelőtt ő is benne volt a calpe-i gázolós balesetben, saját elmondása szerint a halál torkából jött vissza. A vicces Twitter üzenetei miatt egyszerűen nem lehet nem szeretni ezt a 30 éves amerikai srácot, aki a veronai időfutamon pályafutása első WT-győzelmét ünnepelhette.

000_1H65XC.jpg Fotó: Europress/AFP

Pascal Ackermann
Kiváló, és tényleg érdekes videóblog a Giro alatt, GT-újoncként két győzelem (+ egy nagy bukás), majd ciklámen trikó. Ennél többet ő nem nagyon hozhatott volna ki ebből a versenyből. Nem véletlenül mosolyogta végig a három hetet.

000_1GE077.jpg Fotó: Europress/AFP

Valerio Conti
A hatodik szakaszon bemutatott okos szökésével felvehette a rózsaszín trikót, amit hat napig viselt. Aztán jött a csapattársa Jan Polanc, aki két napra átvette a helyét. Az UAE ráadásul Gaviriával szakaszt is nyert, így tényleg nem zártak rossz Girót.

000_1GQ3C2.jpg Fotó: Europress/AFP

Az újonc győztesek
Benedetti, Cima, Haga és Peters is ezen a versenyen szerezte meg pályafutása első (komoly) győzelmét. Nem mellesleg kilenc alkalommal ért haza szökés. Ha Bilbao királyszakaszos győzelmét ide számítjuk, akkor ez a szám eggyel több.

000_1GT7H7.jpg Fotó: Europress/AFP


Hozzászólások