ES Bringa - Ők négyen
Ők négyen
Fotó: Europress/Getty

Ők négyen

Bodnár GergőBodnár Gergő
2015/01/01 14:52

Froome, Nibali, Contador és Quintana.

Többek között miattuk lesz nagyon érdekes a 2015-ös év.

Mind a négyen a Tour de France-ra készülnek, egy valaki (ő lenne Conta) közben a Girora is.A legutóbbi idényből kiindulva, csak remélni tudjuk, hogy egészségesek lesznek. És semmi nem akadályozza meg őket abban, hogy összecsaphassanak.

Az új év első napjára egy táblázattal készültünk, amit érdekes lehet átolvasni, ugyanakkor nyilván semmi jelentősége nincs a jövőre nézve.Nagyon jó évünk lehet. És egy nagyon színvonalas Tour de France-ra van esélyünk.

Mert kik is lesznek a főszereplők?

bgbg

Elsőként Alberto Contador, aki már saját bevallása szerint is élete talán legjobb formájában volt, de egy bukás megakadályozta abban, hogy végigcsinálja a Tourt. "Bosszúból" megnyerte a Vueltát, és jövőre kapott maga mellé egy fantasztikus csapatot. Egyedül, a Giro bevállalása tűnik kockázatosnak (nem a végső győzelem, hanem maga a duplázás). A kérdés egyszerű: képes lesz három hónapig tartani a csúcsformáját?

A fő rivális egyértelműen Vincenzo Nibali. Címvédőként hozzá kell viszonyítani, őt kell figyelni. A Tour miatt, zsinórban második évben lemondott a Giro részvételről (de legalább a Tirrenon ott lesz). Elképesztően erős a csapata (az újak közül Boom, és várhatóan Aru is segíti majd) illetve kiváló szakmai stáb (Vino, Martinelli, Slongo) dolgozik mellette.

6 - Az előző 3 évben megrendezett 9 nagy körversenyből, a nagy négyes hatot megnyert

Chris Froome az a versenyző, akit lehetetlen pontosan "belőni". 2013 alapján mindenkinek félnie kellene tőle, 2014 alapján annyira már nem. Neki is a Tour lesz a legfontosabb, igaz erre kellett két-három hét mire rájött. Most úgy állunk, hogy inkább nem vág bele a duplába.

És végül: Nairo Quintana. A Girot simán nyerte, a Touron újoncként már volt második. Nibalival még soha nem találkozott nagy körön, és egy bombaformában lévő Contador ellen sem nézhettük meg mit tud (idei Vuelta). A hosszú, 60 km-es egyéni időfutam miatt a Giro kiesett számára, így marad a Tour. Ahol alig lesz ITT, ott van viszont a kockaköves szakasz, ahol akár mindent elveszíthet.

Jó lesz ez az év.

Tényleg.

Hozzászólások