ES Bringa - Ők követhetik Voigtot
Ők követhetik Voigtot
Fotó: Europress/AFP

Ők követhetik Voigtot


2014/09/19 09:01

Jens Voigt tegnapi példája, valamint a remek nézettségi adatok és médiafigyelem alapján egyáltalán nem lenne meglepő, ha 2015-ben a kilencvenes évek első felét idézően egyfolytában világcsúcskísérleteket látnánk. Összegyűjtöttük, kik jöhetnek számításba.

Bradley Wiggins

A 34 éves brit már ki is jelentette, hogy kacérkodik a gondolattal. A következő esztendőben a Paris – Roubaix lesz a fő célja, ám az nem tesz ki egy egész évet, és egyébként is egyre inkább próbál visszaszokni a pályára, vagyis tökéletes lenne a csúcskísérlet június környékén. A pályán kétszeres olimpiai- és háromszoros világbajnok, az országúti időfutamban jelenleg is olimpiai bajnoki címvédő hatalmas előnnyel rendelkezik, hiszen sokkal többet tekert pályán, mint bárki más a jelöltek közül.

Fabian Cancellara

Igazából neki köszönhető, hogy egyáltalán újra felmerült a világcsúcskísérlet. Az időfutamban olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok svájci még a tavaszi klasszikusok környékén beszélt arról, hogy nagy álma a rekord megdöntése, pedig akkoriban még a régi feltételek voltak érvényben. Már a helyszín és a dátum is megvolt házon belül, amikor érkezett a hír: az UCI változtatott. Ettől függetlenül biztosak lehetünk benne, hogy ő is meg fogja próbálni valamikor a jövőben, immár felhasználva Voigt és a Trek adatait. Jelenleg 33 éves, vagyis sokáig nem várhat vele.

Tony Martin

Talán még a fent említett két úriember is elismeri, hogy jelen pillanatban ő legjobb időfutammenő a világon. Ezt a legutóbbi három év is bizonyította, mely során mindig megnyerte a kronót a vb-n. A londoni olimpia nem úgy sikerült neki, ahogyan szerette volna, „csak” második lett, igaz, egy sérülés is akadályozta. Ő is rendelkezik pályás múlttal, de közel sem akkora szinten, mint Wiggins.

Taylor Phinney

A mostanság még bőven a rehabilitációját végző amerikai már Londonban, 22 évesen negyedik tudott lenni mindkét országúti bringás számban. Remek pályás múltja van, 2009-ben világbajnok lett egyéni üldözésesben, és ő is beszélt már arról, hogy szeretné megpróbálni megjavítani a világrekordot. Ideje jóval több van, mint a három nagynak, ám ismerve a habitusát, egyáltalán nem kizárt, hogy már jövőre megpróbálja – volt is már szó róla. Remélhetőleg a szörnyű sérülése után ott tudja folytatni, ahol előtte tartott.

Hozzászólások