ES Bringa - Nincs nyugodt befutó, Demare nyerte a sprintet
Nincs nyugodt befutó, Demare nyerte a sprintet
Fotó: Europress/AFP

Nincs nyugodt befutó, Demare nyerte a sprintet

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/21 18:26
Nincs izgalommentes szakasz a Girón. Még az ilyen, sokáig nyugis, és teljesen sík nap vége sem izgalommentes. Egy kilométerrel a befutó előtt egy hatalmas bukás nehezítette a mezőny dolgát, amiből Ackermann sem maradt ki. A sprintet Demare nyerte, vagyis Vivianinak még mindig nem sikerült győznie.. Az összetett esélyesek kivétel nélkül megúszták a napot, Conti továbbra is rózsaszínben.

Ez történt
A pihenőnap utáni első - teljesen sík - szakasz, 140 kilométer, nem kérdés, ilyen napról álmodnak a sprinterek. Ennek megfelelően nem sok minden történt a szakasz közben, ketten mentek el szökésbe (Hatsuyama és a hazai pályán tekerő Covili), a Bora-FDJ-Quick-Step hármas felváltva vezetett, de igazából mindenki szépen, nyugiban tekert. 

A szökevényeket harminccal a befutó előtt elkapták, a mezőny begyorsult, és ez sajnos nem is maradt következmények nélkül. Az utolsó kilométeres kapu után nem sokkal jött egy nagy bukás, amiben a sprinterek közül Ackermann, Moschetti és Consonni is benne volt. Moschetti (Trek) elég csúnyán megütötte magát (fel is kellett adnia a Girót), Pascal Ackermann meg a komplett jobb oldalát lehorzsolta, de betekert a célba.

Arnaud Demare elég hosszút nyitott, és Viviani meg az elől ragadó Selig (Bora) előtt megnyerte a sprintet. Az összetett esélyesek kivétel nélkül megúszták a bukást, Demare a győzelmének - és persze Ackermann hiányának köszönhetően - közel került a ciklámen trikóhoz. Már csak 1 pont a hátránya a német versenyző mögött.

A szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: 
ITT


A szakaszgyőztes - Arnaud Demare (FDJ)
Az eddigi Girón mindig ott volt a mezőnyhajrákban, de a győzelem nem jött össze. Most a pihenőnap utáni első lehetőségét kihasználta. Hosszút nyitott, de ő ezt nagyon szereti. Pályafutása során először nyert szakaszt a Girón.

A nap száma - 1997
Utoljára huszonkét évvel ezelőtt, Mario Cipollini tudott olasz bajnoki trikóban, mezőnyhajrás szakaszt nyerni a Girón. Vivianinak eddig ez még nem sikerült.

A nap mondása
"Ezért jöttünk, megcsináltuk." (Arnaud Demare)

Ez jön
Újabb teljesen sík, igaz jó hosszú, a sprinterek számára ideális nap következik. Szerdán Novi Liguréba érkezik a mezőny. 13.05-kor kezdünk az Eurosporton.

A 11. szakasza szintrajza: ITT


Hozzászólások