ES Bringa - Nincs meglepetés, Roglic nagyon megverte a mezőnyt!
Nincs meglepetés, Roglic nagyon megverte a mezőnyt!
Fotó: Europress/AFP

Nincs meglepetés, Roglic nagyon megverte a mezőnyt!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/03 18:34
Ahogy arra számítani lehetett, Primoz Roglic nagyon megverte a mezőnyt, kiosztotta a perceket a riválisoknak, és megnyerte az időfutamot. A szlovén versenyző átvette a piros trikót, Quintana pedig három percre került az összetett első helytől. Valverde lemaradása sem kevés, ő majdnem két percre van Roglic-tól.

Ez történt
Mennyit ad Roglic a riválisoknak, és mekkora előnnyel veszi át a piros trikót? Ez volt a Vuelta keddi szakaszának legnagyobb kérdése. Illetve az, hogy az időfutamokat kifejezetten nem szerető Lopez, hogy jön ki ebből a napból? Megkaptuk a válaszokat: Lopez természetesen kapott, (a célegyenesben Roglic utol is érte), de akkor mit mondjon a napot pirosban kezdő Nairo Quintana? Ő 3.06-os hátránnyal jött meg Roglic mögött, aki a várakozásoknak megfelelően mindenkit nagyon megvert.

Majdnem fél perccel nyerte Bevin előtt az időfutamot, és átvette a vezetést összetettben. Valverde 1.38-at kapott a szakaszon, Pogacar 1.29-et, szóval jelentősen változtak a különbségek az élmezőnyben. Roglic úgy mehet neki a szerdai napnak, hogy majdnem két perccel vezet Valverde előtt, Lopez a harmadik, Quintana hátránya meg kereken három perc. És ott van mögötte Pogacar, mindössze 5 másodperc lemaradással.

A 10. szakasz végeredménye: ITT  
Az összetett állása:  ITT  


A szakaszgyőztes - Primoz Roglic (Jumbo-Visma)

A nagy rajt előtt azt mondta, a Vueltát nem csak egy jó időfutammal lehet megnyerni. Láttuk korábban, hogy a hegyeken erős, és ma is nagyon odatette magát. Szép előnnyel rendelkezik, de Madrid még nagyon messze van.   

A nap száma - 3.06
Ennyit adott Roglic ma a piros trikóban tekerő Quintanának.

A nap mondása  
"Szerettem volna adni a többieknek, ez sikerült is."
(Primoz Roglic)

Ez jön
Az időfutam után szerdán Baszkföldre érkezik a mezőny. Bőven lehet, hogy megint hazaér egy szökés.

A 11. szakasz szintrajza: ITT
TV: 15.00 - Eurosport (vendég: Valter Attila!)

Hozzászólások