ES Bringa - Nibali csapata is eljön a Tour de Hongrie-ra!
Nibali csapata is eljön a Tour de Hongrie-ra!
Fotó: Europress/AFP

Nibali csapata is eljön a Tour de Hongrie-ra!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/06/26 17:13
A Tour de Hongrie szervezői pénteken bejelentették, hogy a TREK-Segafredo is ott lesz az augusztus 29-én rajtoló magyar körversenyen. Vincenzo Nibali csapata a Jumbo-Visma után a második World-Tour együttes, amely biztosra mondta a részvételét.


A szervezők korábban már öt csapat érkezését is bejelentették, eszerint az új időpontra tervezett magyar körversenyen a holland Jumbo-Visma (WT), Pelikán Jani csapata, az olasz Androni Giocattoli-Sidermec (Pro Team), Dina Marci és Fetter Erik sora, a spanyol Kometa-Xstra (Continental Team), a szlovén Adria-Mobil (CT) és a csíkszeredai Team Novák (CT) is ott lesz.

Mint tudjuk a szervezők nagy célt tűztek ki maguk elé, hisz a magyar kör 2021-ben szeretne bekerülni a Pro Series nevű sorozatba, ennek pedig komoly feltételei vannak. Az egyik az, hogy legalább tizennégy World Tour- vagy ProTeam besorolású együttesnek kell részt vennie az idei Tour de Hongrie-n.

000_1PW1KP.jpg Fotó: Europress/AFP

Természetesen arról még nincs biztos információ, hogy milyen sorral érkezhet a Trek Magyarországra, de mivel Vincenzo Nibali idén a Girón indul (vagyis biztosan nem lesz ott a Touron), nem lehet kizárni, hogy felkészülésként eljön a Tour de Hongrie-ra.

A világbajnok Mads Pedersen viszont szinte biztosan a Tour de France-on áll rajthoz, ahogy a Mollema-Porte kettős is, így az ő indulásokra viszonylag kevés az esély.


A 41. Tour de Hongrie programja

1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km

Hozzászólások