ES Bringa - Nibali nem elégedett a szezonjával, Thomas a Tourt választaná - ez történt a héten
Nibali nem elégedett a szezonjával, Thomas a Tourt választaná - ez történt a héten
Fotó: Europress/AFP

Nibali nem elégedett a szezonjával, Thomas a Tourt választaná - ez történt a héten

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/12/09 09:07

Tekintve, hogy itt a december, és ez a hónap (az előzőhöz hasonlóan) kerékpárban viszonylag szegény, útjára indítottunk egy rovatot. Melynek keretén belül minden vasárnap megpróbáljuk összefoglalni a hét történéseit, az ESB-n megjelent cikkek segítségével. Ezúttal a szezonját értékelő Vincenzo Nibaliról, a további létszámcsökkentést (és a rádió betiltását támogató) Romain Bardet-ról, a gyenge idényt hozó Marcel Kittelről, és a következő évét tervező Geraint Thomasról lesz szó.


1. Nibalitól kevés egyetlen Sanremo-győzelem

Egy Sanremo-győzelem hatalmas dolog, főleg ha az ember úgy hozza össze, ahogy neki sikerült. Szökésből, meglepve a sprintereket, egy poggiós-támadás után. Mégis, Vincenzo Nibalitól egy győzelem kevés. Akkor is, ha az történetesen a Sanremo volt. És ezt nem mi mondjuk, hanem a 34. születésnapját nemrég ünneplő olasz versenyző.

2. Bardet simán betiltaná a rádiót

"Szerintem érdekesebb lenne a sportág rádió nélkül. Úgy gondolom, hogy a versenyzők sokat tudnának fejlődni, ha senki nem beszélne a fülükre. Jobban kellene figyelni az adott szakasz történéseit, nagyobb lenne az egyén felelőssége, és olvasni kellene a versenyeket" - nyilatkozta Romain Bardet.

3. Az újra edzésbe álló Thomas már a következő évét tervezi 

"Két hete kezdtem újra az edzéseket, és lassan-lassan újra kerékpárosnak kezdem érezni magam" - mondta a Tour idei győztese. "Kemény volt az első hét, ugyanakkor jó végre visszatérni egy megszokott rutinhoz, és a megfelelő étrendhez. Nehéz az újrakezdés, most nagyjából három hét lemaradásom van a többiekhez képest, úgyhogy kemény meló vár rám, de rendben leszek."

4. Marcel Kittel nagyon fogadkozik, hogy jövőre újra a régi lesz 

"Ez a szezon kétségtelenül nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. A Tour után kifejezetten üresnek éreztem magam. Kerestem az okokat, és úgy gondolom, több apró dolog is közrejátszott abban, hogy ennyire elfáradtam. Köszönöm a csapatnak, hogy lehetővé tette számomra, hogy előbb befejezzem a szezont, és pihenjek egyet" - mondta Marcel Kittel, aki idén mindössze két győzelmet szerzett.

Hozzászólások