ES Bringa - Nibali: "Nem bánok semmit, ez egy szép eredmény"
Nibali: "Nem bánok semmit, ez egy szép eredmény"
Fotó: Europress/AFP

Nibali: "Nem bánok semmit, ez egy szép eredmény"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/06/03 09:22

"A tavalyi touros bukásom után nagyon mélyen voltam, és tényleg nem tudtam, hogy valaha lehet-e még esélyem a legmagasabb szinten. A Vueltán szenvedtem, és fájdalmaim is voltak, és bár a Lombardián nem mentem rosszul, a háromhetes versenyzés teljesen más. Most itt vagyok a dobogón, második lettem, ami egy szép eredmény. Mégse utolsónak jöttem be...Tényleg nem bánok semmit."

Ezt mondta tegnap este Veronában Vincenzo Nibali, aki pályafutása során már (!) 11. alkalommal zárt GT-dobogón.

"Azt hiszem ez a második hely azt bizonyította, hogy a jövőben lehet még esélyem valamelyik nagy körversenyen. Harcoltam ameddig lehetett, de ha valaki ezt a győzelmet megérdemelte, akkor ő Carapaz. Szuper erős volt, ahogy a csapata is."

Nibali tehát második lett, nem pedig minden idők legidősebb Giro-győztese. Kilenc év is dobogón állt Veronában, igaz akkor még Ivan Basso segítőjeként.

D8Ex6xEXUAASYJl.jpg Fotó: twitter

Jöhet az újabb feladat, ami a Tour de France lesz. De még mielőtt valaki arra gondolna, hogy egy újabb dobogó a cél (merthogy a legutóbbi hat Giróján, mindig ott volt a Top 3-ban), Nibali gyorsan helyre teszi a dolgokat.

"Nem hiszem, hogy a Touron lesz közöm az összetetthez. Inkább szeretnék egy szakaszt nyerni, vagy mondjuk rámennék a hegyi trikóra."

Hozzászólások