ES Bringa - Nibali: "Itt csak a győzelem számít"
Nibali: "Itt csak a győzelem számít"
Fotó: Europress/AFP

Nibali: "Itt csak a győzelem számít"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/28 09:43

1.47. Ez a varázsszám, ekkora hátránnyal megy neki Vincenzo Nibali a harmadik hétnek. 

A vasárnapi szakaszból nagyon jól jött ki, hisz adott egy keveset Roglicnak, akit az őrült tempóban lehozott lejtmenetével egy hibába (kisebb bukásba) is belehajszolt.

"Az első hetet szépen lehoztuk. Akkor ugye nem nagyon volt hegy, ellenben csomót mentünk a síkon, de szerencsére megúsztuk a hajrákat bukás nélkül. Azt követően viszont előző szombaton talán hibáztunk. Én is, de Roglic biztosan. Nem ment, csak rám figyelt, nem segített, így pedig Carapaz kapott egy nagy lehetőséget, amivel élni is tudott. Ezt a részét sajnálom. Ami pedig a közös fotós mondatot illeti: ez inkább ironikus, mint sem támadó jellegű megjegyzés volt. Arra szerettem volna utalni, hogy ilyen hozzáállással nem lehet Girót nyerni."

Vincenzo Nibali jelenleg 1.47-re van a rózsaszín trikótól, és kereken egy percre Roglictól. Akit már a verseny korábbi részében is betalált, mondván semmit nem csinál, és csak teszi a kereket. Miközben Carapaz nem nagyon szórakozott, hanem szépen támadott a hegyeken.

000_1GY1NV.jpg Fotó: Europress/AFP

De mi lesz a cél az utolsó héten?

"A győzelem. Itt csak ez számít. A dobogó meg a negyedik hely nem jelent semmit. Próbálkozni kell, mint ahogy próbálkoztam vasárnap is. Itt volt a célban Contador, akivel találkoztam, és akinek a stílusa menet közben is bevillant. Ő sem sokat számolgatott, hanem mindig támadott. A vasárnapi akciómat Alberto inspirálta. Szóval valamit ki kell találnunk, mert ezen a versenyen csak az első hely számít. Más nem."
 

 

Hozzászólások