ES Bringa - A Trek nagyon megnyomja az idei Girót
A Trek nagyon megnyomja az idei Girót
Fotó: Europress/AFP

A Trek nagyon megnyomja az idei Girót

Bodnár GergőBodnár Gergő
2021/01/11 17:27
Vincenzo Nibali döntött, és ismét rajthoz áll a Girón. De így tesz Mollema és Ciccone is, azaz a Trek mindhárom versenyzőjét elküldi majd az év első nagy körversenyére.

Nibalihoz hasonlóan Mollema nem csak az olasz körön, hanem a Touron is ott lesz, Ciccone pedig a tervek szerint kapitányként vezeti majd a Trek sorát a Vueltán. 

Vincenzo Nibali természetesen az olimpián is szeretne ott lenni, de azt most még ő sem tudja, hogy a Tokióba tervezett kötelező buborék mennyire kavar majd be a Tour de France-on indulók programjába. Az idei Girón 7. helyen záró Nibali ellenfeleiről és céljairól nyilván korai beszélni, főleg azért, mivel pontosan még a szakaszokat sem ismerjük (az útvonalat állítólag a hónap végén, egy internetes prezentáció keretén belül mutatja be az RCS Sport).

000_8T69JB.jpgFotó: Europress/AFP

Nibali egyébként 2019-ben már nyomott egy duplát, bár akkor csak a Giróra érkezett úgy, hogy komolyan gondolta az összetettet. Az olasz versenyző akkor második lett Carapaz mögött, majd a Touron megnyerte a 20. szakaszt.

Ami Giulio Cicconét illeti, ő idén először lehet kapitány egy GT-n, ami mindenféleképp komoly lépés lesz a karrierjét illetően. A 24 éves olasz kerékpáros elég nehéz éven van túl, hisz tavaly tavasszal elkapta a koronavírust, majd egy megfázás miatt a Girót is fel kellett adnia. De ennek ellenére sem zárta teljesen eredménytelenül a 2020-as idényt, hisz februárban megnyerte az olasz szezonnyitót, a Trofeo Laiguegliát.

Hozzászólások