ES Bringa - Nibali: "Froome hiányozni fog, nincs is egyértelmű esélyes"
Nibali: "Froome hiányozni fog, nincs is egyértelmű esélyes"
Fotó: Europress/AFP

Nibali: "Froome hiányozni fog, nincs is egyértelmű esélyes"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/07/05 16:49
Egy évvel az emlékezetes és súlyos csigolyasérülést hozó alpe d'huezes bukás után, Vincenzo Nibali visszatér a Tourra. Persze, kicsit más a helyzet, mint tavaly ilyenkor, hisz 2018-ban csak erre a versenyre készült, és nem volt ott a lábában egy fárasztó Giro.

"Nem bánok semmit, utólag is azt mondom, hogy abban a Giróban nekem nem volt több. Carapaznak még örülök is, nagyon megérdemelte a rózsaszín trikót. Talán csak egy dolog zavart: az, hogy nem jött össze a szakaszgyőzelem."

Nibali második helyen zárta az olasz kört, pihent pár napot, edzőtáborozott egyet Livignóban és máris a Tour-rajtra készül. Bár lesz mellette a mezőnyben 175 versenyző, senki nem nyert annyi GT-t (4) és viselte olyan sokszor az élen állónak járó trikót (57), mint ő.

De mi lesz most a cél? Tényleg csak egy győzelem? Vagy a pöttyös trikó?

"Nem tudom, ez menet közben fog kiderülni. Szerintem az első hegyi befutó után tisztulni fog a kép. Ha akkor nem leszek ott a legjobbak mellett, idővel meglesz a kellő hátrányom ahhoz, hogy elengedjenek."

Egy olyan Touron, ahol se Froome, se Dumoulin nem lesz ott.

"Az Ineos erős, maximum annyi változik, hogy Froome hiányában most nincs egy kapitányuk. Ha Chris itt lenne, biztosan mindenki rá figyelne. Érződni fog a hiánya. Eléggé megdöbbentett a balesete, hisz súlyosan megsérült, és őt otthon a felesége, meg két kisgyerek várja. Ami Tomot illeti, ő már más kategória. Mert ahogy én láttam, idén egyszer sem volt igazán önmaga."

000_1IC2F2.jpg Fotó: Europress/AFP

Bernallal vagy Fuglsanggal ellentétben, merthogy ez a két versenyző Nibali szerint is esélyes.

"De egyértelmű favoritot nem látok. Bernal nagy évet fut,  viszont 21 szakasz és a rád nehezedő nyomás mindent más megvilágításba helyez. Bardet és Pinot csak erre a versenyre készült, és Uran is kifejezetten friss lesz. Ráadásul van egy jó útvonal, sok rövid, de hegyes szakasz, egyszer sem megyünk négyezer méternyi szintkülönbségnél többet egyszerre, szóval érdekes a pálya."

Végül a legfontosabb kérdés: mi lesz jövőre? Hisz a Segafredo főnöke Massimo Zanetti nemrég egyértelműen kijelentette, hogy az olasz versenyző 2020-ban a Treknél folytatja.

"Várjunk még ezzel. Bő egy hónap, és beszélhetünk a jövőről."

(Forrás: Gazzetta)
Hozzászólások