ES Bringa - Nibali: "A Sanremo-győzelemre örökké emlékezni fogok"
Nibali: "A Sanremo-győzelemre örökké emlékezni fogok"
Fotó: Europress/AFP

Nibali: "A Sanremo-győzelemre örökké emlékezni fogok"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/21 09:57


Az egészben az a legviccesebb, hogy a rajtnál még tényleg nem gondolt arra, hogy neki a hajrában főszerep is juthat. Hisz eredetileg azért jött, hogy Sonny Colbrellit segítse.


"Ott kellett lennem a közelében, és ha a Cipressán vagy a Poggión támadás van, fel kellett volna vinnem a sort. Aztán ahogy múlt az idő, egyre jobban éreztem magam."

És Vincenzo Nibali a két kártyája közül kijátszotta az egyiket.
"Nekem két opcióm volt: vagy a Cipressán megyek, vagy a Poggión. Amikor a lett srác, Neilands megindult, mentem vele, de nem nagyon hittem a dologban. Aztán visszanéztem, és láttam, hogy egész szépen elszakadtunk a mezőnytől. Következett  a legnehezebb rész, és ott még egyszer ritmust váltottam. A lejtmenet során végig koncentrálni kellett, mert tele van kanyarokkal. A legrosszabb talán az utolsó 2 km volt, a szembeszél miatt. Bár a fülemre mondták az előnyömet, még az utolsó 100 méteren is ott volt bennem, hogy el fognak kapni."Nem kapták el, ebből pedig egy örökké emlékezetes győzelem lett.

"Kicsiként alap volt, hogy minden évben néztem a Sanremót a tv-ben. Tudtam, hogy nem az én versenyem, de akkor kell igazán odatenni magad, ha nem számolnak veled. Erre a napra és győzelemre örökké emlékezni fogok."

Nibali megnyerte a Sanremót, pályafutása harmadik klasszikusát. És duplán jó napot zárt, hisz a rajt előtt poénból fogadott a feleségével. 

"Azt mondta, hogy ne vicceljek, nekem nem lehet esélyem a Sanremót. Nem értettem egyet vele. Fogadtunk, a tét pedig egy Porsche volt. A befutó után nem sokkal meg telefonon kerestek. Beleszóltam, erre egy hang ennyit mondott: Ciao Vincenzo, engedd meg, hogy gratuláljak. Ez egy nagyon szép győzelem volt. Eddy Merckx hívott..."📺 Milano-Sanremo szombaton 14.30-tól élőben az Eurosport 2-n!


Hozzászólások