ES Bringa - "Nem csak a háromhetesek léteznek"
"Nem csak a háromhetesek léteznek"
Fotó: Europress/Getty

"Nem csak a háromhetesek léteznek"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2015/01/17 13:12

Kár lenne tagadni, közeledik a pályafutása vége. És mint mondja, nem áll szándékában Chris Horner példáját követni. De a következő szezonban Joaquim Rodríguez még biztosan tekerni fog. Jó eséllyel jelenlegi csapatánál a Katushában, ahol az év végén jár le a szerződése.

"Öregszem, ezt azért sokszor észreveszem magam. A korábbinál is jobban figyelek a részletekre. De ennek is megvan az előnye, pontosan tudom mit kell csinálnom ahhoz, hogy elérjem a legjobb formámat. Már nem megyek neki a versenyeknek izomból, mint huszonöt évesen. Csak akkor állok rajthoz, ha tökéletesen felkészült vagyok." Májusban lesz harminchat éves, és ha rövid időn belül visszavonul, nem lesz oka az elégedetlenségre. Kétszer nyert Lombardiát és Katalán körversenyt, nyolc szakaszgyőzelemig jutott a Vueltán, csak háromhetesen nem sikerült győznie. "Cserébe" négyszer volt dobogós.

"Tényleg nem tervezem azt, hogy 40 évesen még tekerni fogok. Rengeteget vagyok távol a családomtól, és nem a legizgalmasabb folyamatosan a WhatsApp-on keresztül beszélgetni a gyerekeimmel. Szeretnék lassan otthon lenni. A Katushánál jól érzem magam, Ekimovval remek a kapcsolatom. Részemről van kedv a közös folytatáshoz, és szerintem a csapat is így gondolkodik. A 2016-os olimpiáig szeretném folytatni, az reális cél lehet számomra. Győzelem esetén meg szép búcsú."

Purito tavaly: 80 versenynap, 12.900 km, 2 győzelem és 8 dobog

De előbb itt a 2015-ös idény, ahol a Tour de France lesz Purito legfontosabb versenye. "A sárga trikóhoz sok mindennek stimmelnie kell. Sőt, mindennek. Nagyon jó lenne végre háromhetest nyerni...De nem csak a nagy körversenyeket léteznek. Ott van az LBL vagy az FW. Ezekre ugyanolyan kiemelten fogok készülni, mint a Tourra."

És a távolabbi jövő?

"Ha visszavonulok, szerintem képtelen leszek kilépni ebből a közegből. Imádom a sportágat, nem lehet teljesen abbahagyni. Valverde és Contador példája nagyon szimpatikus. Már most is támogatok egy andorrai utánpótlás csapatot, és szívesen foglalkoznék fiatalokkal. Az lenne nekem való."

 

Joaquim Rodríguez 2015-ös programja: Február 4-én a Dubai körön kezd, majd Ománban és a Tirrenon indul. Március végén címvédőként rajthoz áll a Katalán körön, majd jönnek az egynaposok (Amstel, FW, LBL). A Tour előtti utolsó versenye, természetesen a június 7-én kezdődő Dauphiné lesz. 

 

 

 

 

 

Hozzászólások