ES Bringa - "Már a fürdőszobát is kitakarította!" – Barátnők és feleségek mesélnek arról, mit csinálnak ilyenkor otthon a profik
"Már a fürdőszobát is kitakarította!" – Barátnők és feleségek mesélnek arról, mit csinálnak ilyenkor otthon a profik
Fotó: Europress/AFP

"Már a fürdőszobát is kitakarította!" – Barátnők és feleségek mesélnek arról, mit csinálnak ilyenkor otthon a profik

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/03/30 10:42
Nem megszokott jelenség, hogy egy profi kerékpáros márciusban minden egyes napját otthon tölti és mondjuk besegít a házimunkába. A belga Het Nieuwsbladnál épp ezért kíváncsiak voltak arra, hogy a barátnők és feleségek miként kezelik ezt a megváltozott és teljesen új helyzetet.

Ine Beyen, Dorien Favyts illetve Evelyn Tuytens mesélt arról, hogy telnek náluk a versenyek nélküli hétköznapok, és mivel foglalja el magát mostanság Serge Pauwels (CCC), Oliver Naesen (AG2R) meg Thomas De Gendt (Lotto Soudal).


• Dorien Favyts - Oliver Naesen menyasszonya: "Már a fürdőszobát is kitakarította"

Dorien gyógyszerészként dolgozik, így ezekben a hetekben érhetően elég keveset van otthon.

"Valóságos megszállás alatt állunk, de szerintem ez teljesen érthető, hisz senki nem szeretne gyógyszer nélkül maradni. Folyamatosan a szájmaszkok miatt érdeklődnek, de még bírjuk a rohamot. Speciális sapkában dolgozunk, aminek egy plexilap van az elején, így nem érintkezünk közvetlenül a vásárlókkal. Próbálunk a lehető legjobban figyelni a biztonságra. De mire hazaérek, hulla vagyok, így Oliver most duplán nagy segítség. Elvégzi a házimunkát, porszívózik, és már a fürdőszobát is kitakarította. Sokat sétálunk, és együtt nézzük a naplementét. Mert az még mindig gyönyörű...Sőt, múltkor meglepett, mert vacsorát is csinált. Liegei húsgolyókat, az egyik híres belga séf receptje alapján. Azt kell mondjam, elég jó lett. A kényszerhelyzetben előjött Olie rejtett tehetsége:)"

70c56e50-7022-11ea-b7ee-06f004fd37cd_web_scale_0.3134796_0.3134796__.jpgFotó: het nieuwsblad

"Bár ő nagyon nyugodt, nyilván neki sem könnyű ez az időszak. Fogalma sincs arról, mikor mehet versenyezni. Próbál edzésben maradni, szeret montizni is, múltkor például bevállalt egy elég őrült, egész napos tekerést. De korán indult, így az estét már együtt  tölthettük. Furcsa, hogy ennyit van itthon, egy kerékpáros barátnő nem ezt szokta meg. De legalább sokat tudunk sorozatozni, most az Undercoveren és az Elite-en vagyunk rajta."

• Evelyn Tuytens - Thomas De Gendt felesége: “Nem kérem tőle, hogy mindent csináljon meg itthon"


Evelyn lassan nyolc éve Thomas De Gendt felesége, és nem mellesleg két gyerek anyukája. De ez a helyzet még neki is új.

"Timo (6 éves) és Amber (4) még szerintem nem vették le, hogy mi történt valójában, ők annak örülnek, hogy folyamatosan látják aput. Mert ebben az időszakban általában egy hétig távol van a versenyek miatt, aztán pár napot itthon tölt. Már vártam is a gyerekektől, hogy megkérdezik: apa, nem kellene tekerned valahol? A "kollégákhoz" hasonlóan neki sem könnyű ez az időszak, hisz a kerékpárosok nagy része szeret egy előre kitalált terv szerint haladni a célja felé, most pedig hatalmas a bizonytalanság. De ő egy kreatív srác, ha nincs Sanremo, elmegy 300 kilométert edzeni:)"

"Speciális helyzetben vagyunk, Thomas sokat van itthon, de ez nem jelenti azt, hogy extrán leterhelném őt különböző feladatokkal. Háziasszony vagyok, feláldoztam a karrierem miatta, szóval most is én végzem el a mosogatást vagy a takarítást De ő addig kiválóan leköti magát, például a közösségi médiában. Mindent szeretnék megadni neki ahhoz, hogy a lehetőségekhez képest normálisan tudjon készülni, és készen álljon arra, ha vissza lehet térni."

d2adbf00-6f6e-11ea-9084-c4696e65fcad_web_scale_0.3673095_0.3673094__.jpgFotó: twitter

• Ine Beyen - Serge Pauwels felesége: "Bicózni tanítja a gyerekeket"

"Mielőtt eldurvult volna a járvány, Serge éppen Luccában készült. Szerencsére nem utaztunk oda a gyerekekkel, pedig terveztük"
- mondja Ine Beyen, a CCC-ben tekerő Serge Pauwels felesége.

"Már lassan egy hónapja itthon van, de még jól bírja. Napi 3-4 órát edz, és nem látszik rajta az idegeskedés legkisebb nyoma sem. Pedig stresszes is lehetne, hisz az év végén lejár a szerződése, és nyilván nagyon szeretett volna bizonyítani a tavaszi versenyeken. De ha újraindul minden, akkor sem lesz könnyű a helyzete, mivel a halasztások miatt kevesebb lesz a lehetősége, hisz nyilván mindenki szeretne majd bekerülni a csapatba. De ez ugye az összes kerettagnak nem sikerülhet..."

"Én középiskolai tanár vagyok, szóval szintén itthon vagyok. A gyerekek viszont nagyon élvezik a helyzetet, így próbálják is aput állandóan lefoglalni:) Odile (4 éves) és Marcelle (3) számára ez most egy tökéletes állapot. Serge esténként sokat kártyázik velük, megtanította őket Unózni, és a bicós tudásukat is fejleszti, mert szerinte kimentek a gyakorlatból. Mivel szeret főzni, némi terhet azért levesz a vállamról, sokszor besegít a vacsikészítésbe. Amúgy próbálunk a lehető legkevesebbet kimozdulni, online rendelek, szóval még bevásárolni sem megyünk, ha nem muszáj."

83809902_101767984717886_5039790050447586125_n.jpgFotó: instagram

Hozzászólások