ES Bringa - Naesen szerint "kétsebességes" lesz a mezőny a folytatás után
Naesen szerint "kétsebességes" lesz a mezőny a folytatás után
Fotó: Europress/AFP

Naesen szerint "kétsebességes" lesz a mezőny a folytatás után

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/05/25 17:40
Előnyben lesznek a folytatás után azok a versenyzők, akik nem voltak karanténban, és végig a szabadban tekerhettek? A szerződését épp a mai nap meghosszabbító Oliver Naesen szerint biztosan. Az AG2R kerékpárosa ugyan nem készül belga és holland dominanciára, de úgy érzi, igenis számítani fog az újrakezdést követően, hogy egyesek hetekig csak görgőzhettek. 

"Már a fürdőszobát is kitakarította!" - Barátnők és feleségek mesélnek arról, mit csinálnak ilyenkor otthon a profik | Eurosport

Nem megszokott jelenség, hogy egy profi kerékpáros márciusban minden egyes napját otthon tölti és mondjuk besegít a házimunkába. A belga Het Nieuwsbladnál épp ezért kíváncsiak voltak arra, hogy a barátnők és feleségek miként kezelik ezt a megváltozott és teljesen új helyzetet.

Naesen Belgiumban (Erpe-Mere-ben) lakik, ezért rá nem volt rá olyan nagy hatással a járvány, mint mondjuk az olasz vagy a spanyol versenyzőkre. Persze, náluk sem "normálisan" teltek a mindennapok, hisz alig látta a barátnőjét, aki gyógyszerészként dolgozik. Ő viszont végig a szabadban tudott edzeni, ami szerinte nagy előny a többiekkel szemben.

"Nem mondom, hogy a karanténos időszak miatt minden versenyt a belgák és a hollandok fognak nyerni, de kétségtelenül előnyben leszünk" - mesélte Naesen a De Morgennek. 

"Voltak, akik két hónapig nem tekerhettek, és ha a saját, egy hosszabb leállás utáni formámra gondolok, akkor ez jelentős hátrány. Benne van a pakliban, hogy kétsebességessé válik a mezőny."

763.jpg Fotó: twitter

Azaz lesznek akik erősen, és lesznek, akik lassabban/gyengébben kezdenek. Naesen annak ellenére, hogy gond nélkül tekerhetett (március közepén nyomott is egy laza 12 óra hosszú, 365 km-es edzést), és épített magának otthon egy komolyan felszerelt edzőtermet, biztos benne, hogy nem mindenki ugyanarról a szintről vág majd neki a folytatásnak.

"Persze, lehetett otthon sokat görgőzni, de nézzétek meg a számokat. Akiket bezártak, mentek kb. 5000 kilométert, én meg 13.000-et. Az otthon készülők az újrakezdés után olyanok ellen versenyeznek majd, akik egy pillanatra sem álltak le. Szerintem némileg előnyben leszünk a francia, spanyol meg olasz srácokkal szemben."


Hozzászólások