ES Bringa - MR. amstel
MR. amstel
Fotó: Europress/AFP

MR. amstel

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/04/14 18:47

Ez a megszólítás talán a legendás Jan Raast illetné, aki öt alkalommal nyert Amstelt. 1979 és 1982 között sorozatban négyszer.

Vagy - a manapság már a Roompot autójában ülő - Michael Boogerdet, hisz ő 1999-ben győzött a legfontosabb holland egynaposon (Lance Armstrongot verte!) és összesen háromszor volt második.

Most viszont egy másik misterről, Philippe Gilbert-ről lesz szó.
Akinek a neve egyet jelent a Cauberggel.


Gilbert eddig négy alkalommal (2010, 2011, 2014, 2017) nyerte meg az Amstelt, legutóbb tavaly, repedt vesével. Ráadásul úgy, hogy már akkor sem a kedvenc emelkedőjén ért véget a verseny. 

Ellenben a hat évvel ezelőtti világbajnoksággal, amikor a számára annyira kedves Cauberg volt a sorsdöntő helyszín. Gilbert ugyanis junior korában, szinte naponta edzett ezen a környéken. 2012-ben esélyeshez méltóan nyerte az aranyat, gyakorlatilag úgy, hogy nem (nagyon) volt ellenfele.  

Vasárnap pedig jön egy újabb Amstel, és a Caubergnek még talán a tavalyinál is kisebb szerepe lesz. De Gilbert megint ott van a nagy esélyesek között.

"Sikerült kipihennem magam a Roubaix után, úgy állok rajthoz vasárnap, hogy szeretnék nyerni"- mondta Gilbert. "Változott az útvonal, sokkal kiszámíthatatlanabb lett a verseny, de ez engem nem befolyásol. Az Amstel egy picit olyan, mintha Liége és a Flandria keveréke, épp ezért egy ilyen sorral nagyon bizakodóak lehetünk. Eddig csapatként nagyon sokat nyertünk, kicsit azt sajnálom, hogy nekem még nem jött össze egy győzelem."

Kedves Philippe!
Lehet, hogy már nem is kell rá olyan sokat várni.

Hozzászólások