ES Bringa - Moscon már tudja, nem lehet mindenkinek tetszeni
Moscon már tudja, nem lehet mindenkinek tetszeni
Fotó: Europress/AFP

Moscon már tudja, nem lehet mindenkinek tetszeni

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/01/17 17:01

Ahogy néhány csapattársa viccesen megjegyzi: ő igazából a mezőgazdasággal foglalkozik, és csak a szabadidejében teker.

Ez nyilván épp fordítva igaz, de kétségtelenül lehet benne valami. Ugyanakkor ha van időszak, amikor Gianni Moscon be tud segíteni a családi gazdaságban, akkor az pont mostani. 

"Nyilván az almafák között kevésbé stresszes az élet, mint a mezőnyben tekerni. Annak ellenére mondom ezt, hogy már látom, a profizmusnak azért vannak kevésbé szép részei is. De ezzel megtanultam együtt élni."

Mint mondja, már hat hete keményen edz, de a szezon rajtja - és a mallorcai edzőtábor előtt - azért még egy fokkal rugalmasabb. Bár nemrég Innsbruckba költözött, a holtidény nagy részét a Treviso közeli Livioban tölti. Itt van Mosconék hatalmas almaföldje, és itt van a családi ház, ahol a szobája mai napig úgy néz ki, mint iskolás korában. Egy Milan-poszter az ágy szélén, néhány (!) traktoros kép a falon.

fsdfdsfsd.jpg Fotó: bicisport
A múltnál azonban fontosabb a jelen, sőt még inkább a jövő. Mivel azt jól tudjuk, hogy Moscon a 2018-as évét sem hozta le a már-már szokásosnak mondható "botránya" nélkül (öthetes eltiltást kapott Gesbert megütéséért). De inkább foglalkozzunk azzal, mi lesz vele ebben az idényben. Már csak azért is, mert belefáradt a magyarázkodásba.

"Nem fogom elengedni a kormányt. Mintha egy láthatatlan ragasztószalag lenne a kezemen, úgy fogok tekerni. Hogy még véletlenül se találjanak be. Még egy kulacs miatt sem fogom felemelni a kezem. Az elmúlt évek során megtanultam, hogy nem lehet mindenkinek tetszeni. Nem érdekel, ki mit mond rólam, kussolok és teszem a dolgomat." 

De mi lesz 2019-ben?
Hisz az biztosnak látszik, hogy Moscon Bernallal együtt ott lesz a Girón, de előbb még egy-két tavaszi egynapost is megkap, méghozzá kapitányként.

"Azt gondolom itt az ideje, hogy feszegessem kicsit a határaimat, és megnézzem, meddig tudok elmenni egy háromhetesen. Bízom benne, hogy egy-két szakaszon majd szabad kezet kapok, és rámehetek a győzelemre. Már az első napi is kifejezetten szimpatikus. Ennek ellenére realista vagyok, hisz egy kemény tavaszi sorozatból érkezem majd a Giróra, így szó nincs arról, hogy ott is kapitánynak gondolnám magamat. Arra ott lesz Bernal. Kipróbálom, mit tudok egy nagy körversenyen, aztán ha valamelyik szakaszon kapok harminc percet, szó nélkül beállok segíteni."

075_widak-cyclingc181021_npFRz.jpg Fotó: Europress/AFP
Az új idény fő feladati (Roubaix majd Giro) már ismertek, ellentétben a jövővel. Hisz Sky-os versenyzőként talán Moscon is izgulhatna a folytatás miatt.

"Nyilván szóba került a téma, de azt látom, hogy a csapaton belül teljesen a nyugalom. Brailsford biztosított minket arról, hogy valami új következik számunkra. És eddig benne mindig meg lehetett bízni. Szerintem ez nagy lehetőség a szponzoroknak, hisz a világ legjobb csapatába tudnának befektetni, amely már évek óta kiválóan működik, és szállítja az eredményeket."


📆 Gianni Moscon február 24-én, az UAE Touron kezdi az évet. Az első olaszországi versenye a Strade Bianche (03.09) lesz.

(Forrás: Gazzetta és TuttoBici)

Hozzászólások