ES Bringa - Moscon kerékpárral dobálózott, menet közben kizárták
Moscon kerékpárral dobálózott, menet közben kizárták
Fotó: Europress/AFP

Moscon kerékpárral dobálózott, menet közben kizárták

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/03/01 19:42
Gianni Moscon ismét "alkotott", az Ineos versenyzőjét menet közben zárták ki a mai Kuurne-Bruxelles-Kuurne versenyről. A olasz kerékpáros ezúttal nem ütött meg senkit, de cserébe megdobott kerékpárral egy rivális versenyzőt.

A zsűri viszonylag gyorsan döntött, és Moscont 10 percen belül kizárták. Az Ineos versenyzője a KBK hajrájához közeledve, egy szűk úton, de viszonylag nyugodt tempónál bukott. Beesett az árokba, és bár nem ütötte meg magát, ráesett egy kerékpár. Méghozzá az épp mögötte tekerő Jens Debusschere kerékpárja.

Moscon nem szórakozott sokat, és nyilván dühből, de azonnal eldobta a bicót. Ami persze eltalálta a Vital-Concept belga versenyzőjét.. Debusschere láthatóan eléggé meglepődött, de nem csinált semmit, hanem megpróbált a lehető leggyorsabban visszaállni a mezőnybe.


A zsűri hamar kizárta Moscont, aki rá jellemző reakcióval fogadta a döntést (a videón 1.04-től), és ráadásként sportszerűtlen viselkedés miatt 500 frankos pénzbüntetést is kapott. A Kuurne-Bruxelles-Kuurne-t egyébként a Quick-Stepes  Kasper Asgreen nyerte, a tavalyi győztes Bob Jungelshez hasonlóan szökésből. Asgreen mögött 3 másodperc hátránnyal Nizzoloé lett a mezőnyhajrá, Kristoff és Jakobsen előtt.

Gabriel Rasch az Ineos sportigazgatója elmondta, természetesen nem fognak fellebbezni, hisz egyértelmű a szitu, és sürgősen le fognak ülni  Mosconnal, mert ennek az esetnek nem szabadott volna megtörténnie.

Hozzászólások