ES Bringa - Modolo: "Valaki biztos jól jár azzal, ha elveszik a fizetésünk egy részét"
Modolo: "Valaki biztos jól jár azzal, ha elveszik a fizetésünk egy részét"
Fotó: Europress/AFP

Modolo: "Valaki biztos jól jár azzal, ha elveszik a fizetésünk egy részét"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/04/03 13:06
Sacha Modolo nem feltétlenül rózsaszín szemüvegen keresztül látja a jövőt, de néha ilyen vélemény is kell. Az Alpecin-Fenix olasz versenyzője egyértelműen kimondja, ez a szezon kuka. Legalábbis neki majdnem biztosan.


"Az a benyomásom, hogy számomra ez az idény véget is ért. Tavasszal tudtam volna az új szerződésért tekerni, megmutathattam volna magam, nekem erre az ősz folyamán már nem sok esélyem lesz" - mondta Modolo a Corriere dello Sportnak.

"Azzal semmi gondom nem lenne, ha most megvágják a fizunkat, de a megállapodásunk a kialakult helyzetre való tekintettel automatikusan meghosszabbodik. Vagyis, egy évvel elcsúsztatunk mindent, és biztosan marad csapatom. De ha ez nem így lesz, akkor a fizetéscsökkentést nem érzem korrektnek. Egyesek a szolidaritással jönnek, de nem tudom elhihetjük-e ezeket a szép szavakat. Valaki biztosan jól jár azzal, ha a megszorításokra hivatkozva elveszik a pénzünk egy részét." 

Modolo elismeri, nem csak róla van szó, az első éves profik ugyanúgy nehéz helyzetben vannak, mint a hosszabbításért küzdő rutinos versenyzők.

"Nem csak magamról beszélek. Mit csinálnak például azok a fiatalok, akik most kerültek be az első csapat keretébe, de nem volt idejük és lehetőségük megmutatni a tudásukat?"

87478410_3070642656293536_6590327153332584448_o.jpg Fotó: facebook

Valóban, ez is egy fontos szempont lehet, hisz rengeteg olyan kerékpáros teker a mezőnyben, akik pont most, április könyékén tudták volna eladni magukat.

"Nem vagyok optimista, legalábbis ami a járvány pénzügyi utóhatásait illeti. Sok csapat évről-évre él, és erre nyilván nem voltak felkészülve anyagilag. Simán benne van a pakliban, hogy páran majd nem tudják folytatni a mostani feltételek mellett. Segítségre lenne szükségük, de kitől várjunk segítséget, az UCI-tól?"

Modolo egyébként egy ideig még próbált a szabadban tekerni, de az ellenséges hangulat, és persze a biztonság kedvéért ezzel már a korlátozások előtt teljesen leállt.

"Egy ideig még én is eljártam edzeni, de aztán még a karantén bejelentése előtt leálltam. Egyrészt azért, mert nem akartam kitenni magam az autósok bunkó megjegyzéseinek, mert jó páran belefutottak ilyen szitukba. Másrészt pedig mi van akkor ha elkapok valamit, és aztán esetleg továbbadom otthon. Nemrég a családunk egyik közeli ismerőse elhunyt, szóval tartjuk magunkat a szabályokhoz, és ha lehet, nem mozdulunk ki." 

Hozzászólások