Mitchelton-Scott: Ilyen egy tökéletes hét

shadow

Két igazi hegyi befutó, két győzelem, rózsaszín és kék trikó, illetve első hely a csapatversenyben. Nagyjából így nézne ki egy álomszerű kezdés a Girón. Ezt csinálta meg most az ex Orica, amely alapból is erős sorral érkezett az olasz körre. De ilyen teljesítményére talán még ők sem számítottak.

Kilenc szakasz után Simon Yates vezeti az összetettet, Johan Esteban Chaves pedig a harmadik. Az első hét kettőjükről, és csapatukról szólt. De messze még a Giro vége. És ezt mindketten jól tudják.


Eddig kiválóan alakul számotokra a Giro. Számítottatok ilyen kezdésre?
Chaves:
Nem. Sokkal jobban megyünk annál, mint amire számítottunk. Két szakasz, két trikó, Yates ráadásul egyértelműen a legjobb volt eddig a mezőnyben.
Yates: Nekem az időfutam miatt előnyre volt szükségem. Ezért is mentem ilyen stílusban, mert akár a bónusz másodperceknek is lehet jelentőségük a jövőben. Ha Dumoulinre gondolok, azon a napon 2-3 percet nyerhet velem szemben. Most nagyon jól vagyok, erősnek érzem magam, ilyenkor pedig menni kell. Agresszív voltam, és az is leszek a folytatásban.

Mi a titka a Mitchelton-Scottnak?
Chaves:
Nincsenek nagy dolgok a háttérben. Az országúti kerékpár egyszerűbb dolog annál, mint amilyennek tűnik. A titok mindössze annyi, hogy harmóniában vagy a csapattársaiddal, és folyamatosan keményen készülsz. 

Froome és Aru már elég jelentős hátrányt szedett össze. Ők el is szálltak?
Yates:
Aru egy kicsit meglepett. Froome-ról nem tudok sokat, még az is lehet, hogy az első bukása zavarja egy kicsit. Az ügyével nem foglalkozom, azt sem tudom hol tart az egész.
Chaves: Vasárnap az utolsó hegy elég hosszú volt, ilyenkor sok minden történhet az emberrel. Olyan is, amire nem lehet előre készülni. Ők ketten kaptak valamennyit, és ez nekünk az időfutam fényében jó hír. Minden másodperc számíthat, főleg Dumoulinnel és Froome-mal szemben. Ők komoly versenyzők, és természetesen még nem szálltak el.

000_14X34R.jpg Fotó: Europress/AFP
Ki nálatok a csapatkapitány?
Chaves:
Ez is egyszerű dolog. A kapitányt úgy hívják, hogy Mitchelton-Scott. Mi a csapategységben hiszünk.
Yates: Chavito azt mondta, bármikor kész nekem segíteni. Én is így vagyok ezzel. Soha semmi feszültség nem volt köztünk korábban. És rivalizálás sincs.

Mi a cél egy pihenőnap során?
Yates:
Nekem az, hogy eleget aludjak, jó sok kávét igyak, és a lehető legkevesebbet kelljen az újságírókkal foglalkoznom.

Miről beszéltetek a legtöbbet egymással ezekben a napokban?
Chaves: Arról, hogy nagyon jól nyomjuk, és eddig minden rendben. Ezt kell tovább folytatni.

(Forrás: Gazzetta)