ES Bringa - Milyen lenne egy Froome nélküli Tour?
Milyen lenne egy Froome nélküli Tour?
Fotó: Europress/AFP

Milyen lenne egy Froome nélküli Tour?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/06/12 11:31

Hogy milyen lenne egy Chris Froome nélkül megrendezett Tour de Fance?

Furcsa? Izgalmasabb? Végre az utolsó pillanatig kiélezett? Évezhető? Nyílt?

Vagy talán jóval kiegyensúlyozottabb. Nem lenne egy csapat, amely a végtelenségig képes irányítani a történéseket. Nem lenne a mezőny elején egy csapat, ahol a segítők is képesek könnyedén hatástalanítani a támadásokat.

És nem mellesleg, sokan életük nagy lehetőségéhez juthatnának hozzá.
Hisz Froome távollétében talán nem kellene egy (annyira) domináns Sky-jal számolni, így pedig jóval nyitottabb lehetne a verseny.


Persze, most még nem lehet megmondani mi lesz a friss Giro-győztes Chris Froome sorsa, de egy biztos: ennyire kimerülten még nem érkezett Tourra. Hiába a plusz egy hét, az olasz kört nem lesz könnyű "elfelejteni."

Sokan megpróbálkoztak a duplával, emlékszünk a végeredményre. A Touron sem Quintana, sem Contador nem volt önmaga. Ők voltak a legutóbbi próbálkozók. Mindketten elszálltak az utolsó hétre.

000_G13V0.jpg Fotó: Europress/AFP
"Chris az elmúlt években a mezőny fölött járt, nélküle sokak számára megnyílna az esély" - mondja Euzebio Unzué. "Így lennénk ezzel mi is, habár Nairo irányába most sincs semmiféle nyomás a részünkről. Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen képességű kapitánya van a Movistarnak. Ugyanakkor a fejlődését elnézve, neki a következő lépés már tényleg a sárga trikó lenne."

Tour de France egy erős Sky és Froome nélkül.
Ezt még leírni is furcsa.

Amikor a brit versenyző utoljára "kimaradt a buliból", Nibali könnyedén nyerte az összetett.

"Froome nélkül eléggé kiegyensúlyozottak lennének az erőviszonyok. Nagyjából 7-8 versenyzőnek lehetne esélye megnyerni a sárga trikót. Köztük Nairónak. Aki idén mindent erre a három hétre tett fel."

(Forrás: részben - velonews)

Hozzászólások