ES Bringa - Megújult a Sanremo!
Megújult a Sanremo!
Fotó: Europress/AFP \Megújul a Sanremo!

Megújult a Sanremo!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/07/29 10:19
Igaz, hogy némileg kényszerűségből, de erre a szezonra megújul a Milano-Sanremo. A Cipressa és a Poggio marad, a verseny többi része, bő 250 kilométer azonban eltér majd a megszokottól. Hisz néhány liguriai település polgármestere a járvány miatt, nem szívesen látta volna vendégül a mezőnyt.

Nőtt a táv, több lesz a szintkülönbség, bekerült két új emelkedő a programba, a befutó (egészen pontosan az utolsó 36 kilométer) viszont nem változott. Alaposan megújult a Milano-Sanremo, és most ne csak az extra augusztusi dátumra gondoljunk. 

Liguria régiót gyakorlatilag erre az évre "elfejti" a verseny, hisz 16 Savona közeli település polgármesteréből 13 nemet mondott a Sanremóra. Az RCS Sport még azt a kockázatot is vállalta volna, hogy városokba érve, a verseny útvonaláról ne kellejen elszállítani az összes ott parkoló autót, de azt már nem tudták biztosítani, hogy városonként 170 embert adjanak a zavartalan lebonyolítás érdekében. Vagyis Liguriától erre az évre elköszönt a mezőny, megvan az új útvonal, és ezzel egy egészen új Sanremót kaptunk.

A dátum

A 2020-as Milano-Sanremót egy héttel a most szombati Strade Bianche után, augusztus 8-án rendezik, de a nyári időpont miatt a megszokottnál később lesz a rajt, a befutó pedig ezért 18.30 környékén. De legalább szokás szerint a Via Román.

nuovasanremo-kgNH--1081x611@Gazzetta-Web_1081x611.jpgFotó: Europress/AFP

Az új útvonal

Némileg nőtt a táv, vagyis 291 kilométer helyett, 299-et kell teljesíteni, és több lett a szintkülönbség is, amely (kerekítve) 2700 méter lesz. Összességében 252 kilométert kellett teljesen "kicserélni". Nagyjából a verseny felénél lesz az újdonságnak számító emelkedő, a Niella Belbo, majd 229 kilométer megtétele után jön a Colle di Nava (3.9 km/3%). Az utolsó 36 kilométer viszont változatlan, vagyis a három kis 'Capi' (Mele, Cervo Berta) eltűnt, de lesz Cipressa és Poggio is.

A mezőny

Huszonhét csapat lesz ott rajtnál, minden sorban 6 versenyző kaphat helyet (eredetileg 25/7 lett volna a leosztás). Plusz két olasz csapat (Bardiani, Androni) kapott meghívást a versenyre, így rajtuk kívül szabadkártyával  a Direct Energie, a Wanty, az Alpecin-Fenix, a Gazprom, az Arkea és a Vini Zabu indulhat. Ami azt jelenti, hogy összesen 162 fős lesz a mezőny.

TV

A Sanremót augusztus 8-án 15.50-től közvetítjük élőben az Eurosporton.

Hozzászólások