ES Bringa - Előzetes: 111. Milánó-Sanremo 
Előzetes: 111. Milánó-Sanremo
Fotó: Europress/AFP

Előzetes: 111. Milánó-Sanremo 

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/08/08 10:45
Egy majdnem 300 kilométer hosszú, majdnem 7 órás versenyre, melyet történetesen Milánó-Sanremónak hívnak, soha nem könnyű tippelni. Főleg nem most, amikor szinte minden megújult. Itt az extra augusztusi időpont, a nagy meleg, a 6 fős csapatok, a némileg megváltozott útvonal, és a kifejezetten kevés versenynap, hisz sokak számára pont egy hete kezdődött csak újra a szezon.
 

A 2020-as Sanremo igazi nehézségét talán nem is a 305 kilométeres (!) táv, hanem sokkal inkább az időjárás adhatja. Hiszen szombatra 33-34 fokot jósolnak, ami ugyan nem Strade Bianche szintű forróság, de egyáltalán nem a márciusban megszokott hőmérséklet. 

A mezőnyben is teljes a bizonytalanság az esélyeseket és a várható forgatókönyvet illetően (az elmúlt tíz év során csak egyszer, Nibali ért haza szólóban), a Sanremo-újonc Mathieu van der Poel szerint konkrétan van vagy 50 versenyző, aki megnyerheti az  év első nagy klasszikusát. 

Természetesen ő is köztük van (a nagypapa, Raymond Poulidor, 1961-ben rögtön győzött az első Milánó-Sanremóján), akárcsak a tavalyi győztes Julian Alaphilippe. A Quick-Step francia versenyzője előző szombaton 6 defekttel (!) hozta le a Strade Bianchét, de most Fabio Jakobsen súlyos sérülése miatt különösen motivált.

"Ő a kórházi ágyban fekve küzd, mi meg érte az országúton" - mondta Alaphilippe. 

000_1EZ75V.jpgFotó: Europress/AFP

Ami magát a versenyt illeti, a lassú rajttal együtt 315 kilométer vár a mezőnyre, várhatóan jó melegben, és néhány tiltakozó, a "közbiztonságot" féltő polgármester miatt, némileg megújult útvonalon. Nem kell megijedni, lesz Cipressa meg Poggio, viszont kikerültek a 'capik' és a Turchino, a verseny vége azonban változatlan, vagyis a befutó megint a Via Román lesz. Ami pedig különösen érdekessé teheti a mai napot, az a csapatok létszáma, hisz ezen a Sanremón 6 fős sorokat láthatunk.

Bár azért azt túlzás lenne leírni, hogy az idei kiírást zárt kapuk mögött rendezik, de papíron (Olaszországban vagyunk, szóval ezt azért hangsúlyozni kell) a Poggión és a befutónál nem lehetnek nézők. De legalább lesz verseny, és erre azért nem sokan fogadtunk volna, mondjuk két hónappal korábban. 


111. Milánó-Sanremo - Az ESB esélyesei

⭐⭐⭐ Julian Alaphilippe, Wout van Aert, Peter Sagan
⭐⭐ Mathieu van der Poel, Arnaud Demare, Fernando Gaviria, Michael Matthews
⭐ Caleb Ewan, Elia Viviani, Sam Bennett, Nacer Bouhanni, Alexander Kristoff, Matteo Trentin, Greg Van Avermaet, Michal Kwiatkowski, Oliver Naesen, Sonny Colbrelli, Alberto Bettiol, Philippe Gilbert, 
☝ Simon Clakre, Giacomo Nizzolo, Alexey Lutsenko, Ivan Garcia Cortina, Alex Aranburu, Tiesj Benoot, Dylan Teuns, Christophe Laporte, Matej Mohoric, Michael Valgren, Edvald Boasson Hagen, Giulio Ciccone
🗺️ Az útvonal 
🚴‍♂️ A rajtlista 
📺: Eurosport: 15.50 (ismétlés - vasárnap: 07.00) Hozzászólások