ES Bringa - Lopez tényleg a Movistarnál folytatja!
Lopez tényleg a Movistarnál folytatja!
Fotó: Europress/AFP \Lopez tényleg a Movistarnál folytatja!

Lopez tényleg a Movistarnál folytatja!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/11/24 14:43
Quintana, Carapaz és Landa távozása után nem sokáig maradt háromhetes menő nélkül a Movistar, a spanyol csapat ugyanis leigazolta Miguel Angel Lopezt. 

A Giro alatt még az AG2R érdeklődéséről szóltak a pletykák, aztán kiderült, hogy Eusebio Unzué is megkereste a kolumbiai versenyzőt, aki hat szezon után hagyja el az Astana csapatát.

Lopez ebben az idényben pályafutása során először indulhatott a Tour de France-on, ahol megnyerte a Col de la Loze-t (az idei kiírás egyik legnehezebb szakaszát), és úgy lett hatodik összetettben, hogy az időfutam előtt még a harmadik helyen állt.

A 26 éves kolumbiai versenyző 2015 óta profi, eddig csak az Astanában tekert, az elmúlt 6 szezon során összesen nyolc Grand Touron indult, és ezek közül hatot fejezett be (minden alkalommal a top 10-ben zárt). Ott volt az idei Giro rajtján is, de rögtön az első szakaszon hatalmasat bukott.

Miguel Angel Lopez egy éves szerződést írt alá - az előző télen a Quintana-Carapaz-Landa hármast elvesztő - Movistarhoz, ahol Enric Mas mellett ő lesz a csapat másik igazi háromhetes menője.


Hozzászólások