ES Bringa - Miért kért bocsánatot a Movistar?
Miért kért bocsánatot a Movistar?
Fotó: twitter

Miért kért bocsánatot a Movistar?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/14 09:22
Az egészben az a legszebb, hogy végül "nem történt semmi", és Roglic úgy mehet neki az utolsó hegyi szakasznak, hogy továbbra is majdnem három perccel vezet Valverde előtt.

De akárcsak az oldalszeles napon, most is kiderült, mennyire könnyen elbukható egy háromhetes.

Bő hatvan kilométerrel a tegnapi szakasz vége előtt volt egy komoly bukás (elsőként ha minden igaz, James Knoxx csúszott el), amiben a fehér trikós Lopez mellett a komplett Jumbo, így Roglic is benne volt. Egyikőjük sem sérült meg komolyabban, de a holland csapat elvesztette Tony Martint. Miután percek alatt mindenki rendezte a sorokat, a Movistar feltűnt a főmezőny elején, és komoly tempót ment.

Volt időszak amikor 1 perccel is vezettek a Roglic-Lopez duó előtt, majd a spanyol csapat látványosan megállt, kiengedett, így összeérhetett a két csoport.

Végül mindenki azonos idővel jött meg, vagyis az összetett nem változott. De vita az van. Mit csinált a Movistar? Miért akartak a szlovén versenyző miatt előnybe kerülni? Ha 15 percig nyélen mentek, utána miért álltak meg? Tényleg engedte volna a zsűri, a második csoport autók mögötti felzárkózását? És miért szólt be Lopez Valverdének, majd kért bocsánatot.

Rengeteg a kérdés a tegnapi nap után, pedig az összetettet illetően tényleg nem történt változás.

Jose Luis Arrieta, a Movistar sportigazgatója elmondta, hogy ők már a kérdéses - oldalszeles - részen elől voltak, és szerettek volna támadni. Ez akár igaz is lehet, hisz a spanyol csapatból senki nem esett, és mindenki a sor elején helyezkedett. Az már egy fokkal keményebb mondat Arrietától, hogy az UCI dönti el az idei Vueltát, hisz a zsűri idővel engedélyezte volna azt, hogy Roglic csoportja az autók mögött felzárkózzon.

"Sajnáljuk a 19. szakaszon történeteket, ez részünkről egy tervezett akció volt, nem szerettünk volna a piros trikós bukásából hasznot húzni" - írta péntek késő este sajtóközleményében a Movistar.

Idővel Lopez is elnézést kért, hisz ő betalálta Valverdét, mondván, a spanyol csapat nem először játszotta ezt el, és egyébként is milyen világbajnoka van a sportágnak.

Roglic nem mondott semmi konkrétumot a Movistar viselkedéséről, 

de a szakasz vége után annyit elárult, hogy nem ütötte meg magát komolyabban, és a felvételek visszanézése nélkül, nem szeretne véleményt formálni.Illetve megjegyezte, hogy erről a három hétről, végül úgy is csak a szépre fog emlékezni.

Hozzászólások