ES Bringa - Miért indulhatna Sagan a jövő évi Girón?
Miért indulhatna Sagan a jövő évi Girón?
Fotó: Europress/AFP

Miért indulhatna Sagan a jövő évi Girón?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/10/22 09:15
"Előbb vagy utóbb indulni fogok." Két hete ezzel a mondattal válaszolt arra a kérdésre Peter Sagan a Gazzettának, hogy mikor fog már végre rajthoz állni a Girón. 

Azon a versenyen, ahol még soha nem vett részt, pedig ő aztán igazán kötődik Olaszországhoz. Évekig lakott egy Velence közeli kisvárosban, a Liquigas csapatánál lett profi, beszéli a nyelvet, és rengeteg olasz barátja van. 

Ennek ellenére 2012 óta csak a Touron láthatjuk, vagyis 8 éve folyamatosan ugyanabban a ritmusban telnek a mindennapjai. Tavaszi klasszikusok, pihenés, szponzori kötelezettségek (Specialized) miatt Kaliforniai kör, majd Tour de France, végül fő feladatként a világbajnokság. Ha olyan a pálya persze.

Jövőre viszont sem a világbajnoki, sem az olimpiai mezőnyverseny nem tűnik ideálisnak számára, ez pedig egy nagyon fontos érv lehet azt illetően, hogy Sagan megújítsa a versenyprogramját, és ott legyen május 9-én a budapesti rajtnál. 

Ráadásul júliusban megszerezte a rekordot jelentő 7. zöld trikóját a Touron, vagyis már ő az egyedüli csúcstartó. Nem utolsó szempontként pedig érdemes megjegyezni, hogy a Giro ugye Magyarországon, Szlovákiához a lehető legközelebb rajtol. Vagyis az első három napot kifejezetten sok szurkoló előtt tekerhetné végig.

000_1IY7DE.jpg Fotó: Europress/AFP

És figyelembe véve a budapesti prológ hosszát, majd a két következő szakasz szintrajzát, az sem irreális elképzelés, hogy Sagan esetleg megszerezi a rózsaszín trikót.

Nyilván nem csak ő dönt egy személyben, itt a Bora vezetőinek, és persze a szponzorainak is nagy beleszólásuk van abba, hogy milyen lesz a 2020-as éve. 

Egy biztos, olasz sajtóinformációk szerint Sagan ott lesz a csütörtöki milánói prezentáción. Ami semmire nem garancia, de akár egy fontos jelként is értelmezhetjük.Hozzászólások