ES Bringa - Miért adta fel a Tourt Rohan Dennis?
Miért adta fel a Tourt Rohan Dennis?
Fotó: Europress/AFP

Miért adta fel a Tourt Rohan Dennis?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/07/19 08:17
Több a kérdés, mint a válasz, a komplett nemzetközi sajtó találgat.
A Bahrain-Merida sportigazgatója Gorazd Stangelj még tegnap este sem tudott semmit konkrétumot mondani arról, miért adta fel a Tour de France-t Rohan Dennis.

Aki nem beteg, nem bukott, nincs kifejezetten rossz formában, és a mai időfutamon esélyesnek számított volna.

Dennis a csütörtöki szakaszon, 90 kilométer után, a frissítőzónában állt felére. A francia tv-nek dolgozó Thomas Voeckler azt mondta, látta az ausztrál versenyzőt a Bahrain-Merida egyik kísérőkocsija mellett, aki épp a sportigazgatókkal vitatkozott.

Mikor a csapat másik autója megérkezett Dennis mellé, ő senkivel nem akart beszélni. Beült az egyik masszőr mellé, majd a célban várakozó csapatbuszhoz vitték. Hiába hívták menet közben, ő senkinek nem válaszolt. A célban a menedzsere, Andrew McQuaid társaságában a lehető leghamarabb megpróbált "eltűnni" a sajtó képviselői elől, akik persze próbálták kifaggatni. De senkinek nem nyilatkozott.

Dennis később kiadott egy semmitmondó sajtóközleményt, amiben további sok sikert kívánt a csapattársainak. Az olasz sajtóban arról írtak, hogy az ausztrál versenyző nem könnyű eset (erre Stangelj is megpróbált finoman utalni), a Kaliforniai kör alatt majdnem összeverekedett Hausslerrel, nem igazán sikerült a beilleszkedése, és egyébként sem elégedett a Merida által biztosított kerékpárok minőségével.


De ettől még akkor is érthetetlen, miért állt félre. Hisz a tegnapi szakasz elején még egy rövid szökéssel is megpróbálkozott.

Egy biztos, ha nem egészségügyi problémák miatt adta fel a Tourt, komoly büntetésre számíthat. 

Ami pedig a Bahrain-Merida tegnapi napját illeti. Nibali valóban egy kisebb gyomorrontással küzd és, hogy teljes legyen a kép, este a csapatbusz véletlenül még neki is ment a Jumbo-Visma egyik autójának...

Hozzászólások