ES Bringa - Woods szökésből nyert, Carapaz maradt pirosban
Woods szökésből nyert, Carapaz maradt pirosban
Fotó: Europress/AFP

Woods szökésből nyert, Carapaz maradt pirosban

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/10/27 18:35
Komoly show-t hozott össze a Vuelta keddi szakaszának végén a szökésben tekerő Valverde, Martin, Peters, Fraile és Woods alkotta szökevénycsoport: egymást érték a támadások, az EF kanadai versenyzője csak az utolsó kilométeres kapunál tudott ellépni a többiektől. Az összetett esélyesek 1 perc hátránnyal jöttek meg, Carapaz megtartotta a piros trikót. 

Ez történt

Jó hírrel indult a keddi etap, hisz kiderült, hogy a pihenőnap során elvégzett 684 koronavírus-teszt egyike sem lett pozitív.

Maga a szakasz egyáltalán nem tűnt egyszerűnek (a 2500 méternyi szintkülönbségével), mégis sokan biztosra vették, hogy ez - főleg a szerdai hegyi befutó fényében - a szökevények napja lehet. El is ment egy jó nagy sor, benne Sepp Kuss-szal, George Bennett-tel és az idei szezonban még nyeretlen Alejandro Valverdével, aki a 3 perces hátránya miatt azért elég nagy veszélyt jelentett az Ineosra.

A nap utolsó emelkedője előtt az erős szélben több részre szakadt a mezőny (a nagy esélyesek közül senki nem szakadt le), Valverde két emberével dolgozott elöl, a piros trikós Carapazra pedig Dylan van Baarle és Amador "vigyázott".

A 8 kilométeres emelkedő jól lehetőséget biztosított arra, hogy összevesszenek a szökevények, Woods nem is bírt magával, korán elindult szólóban, de idővel (már a lejtmenetben) Valverde, Martin, Peters és Fraile felért rá. 

Onnantól kezdve ez az ötös "széttámadta" egymást, Woods csak az utolsó kilométeren belül tudott ellépni, és jó pillanatot választott, mert erre az akciójára már senki nem tudott reagálni.

Carapazék egy perc hátránnyal jöttek meg, az összetett nem változott. Leszámítva azt, hogy Valverde egy, George Bennett meg 3 helyett előrejött a mai szökése után. Guillaume Martin pedig megszerezte a hegyi trikót.

A 7. szakasz végeredménye: ITT 
Az összetett állása: ITT


A szakaszgyőztes - Michael Woods (EF)

Már a Formigalon is jól ment, hisz második volt Izagirre mögött. Összetettben nem játszott, így ma nyugodtan mehetett. Nagyon erős volt a végén, kiválóan elkapta a pillanatot a hajrában. 

A nap száma - 4

Ennyi GT-szakaszt nyert ebben a szezonban az EF csapata. A Touron Daniel Martínez, a Girón pedig Caicedo és Guerreiro tudott győzni. Ma pedig jött Woods, szóval a Vueltát is kipipálták.

A nap nyilatkozata

"Eredetileg nem is akartam szökni. A terv ugyanis az volt, hogy ott maradok végig Carthy mellett. De elég őrülten kezdődött a szakasz, és inkább elindultam. A végén főleg arra figyeltem, hogy sokat ne vezessek, mert ott volt velünk Valverde, aki elég jól állt összetettben."

Ez jön (8. szakasz - 10.28)

A változatosság kedvéért egy újabb hegyi befutó, az Alto de Moncalvillo 8.3 kilométer hosszú és átlagosan 9%-os. 

🗺️ A 8. szakasz szintrajza:  ITT
📺 Eurosport - 14.40  (ismétlés: 20.00)

Hozzászólások