ES Bringa - "Hogy Merckx szerint sok szendvicset meg kellene ennem? Én egy egész kenyeret betolok!"
"Hogy Merckx szerint sok szendvicset meg kellene ennem? Én egy egész kenyeret betolok!"
Fotó: Europress/AFP

"Hogy Merckx szerint sok szendvicset meg kellene ennem? Én egy egész kenyeret betolok!"

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/05/20 11:01
Ha nem lenne koronavírus-járvány, már a Giro második hetében járnánk. Játsszunk el egy pillanatra a gondolattal, és képzeljük el Remco Evenepoelt rózsaszín trikóban, rózsaszín kerékpáron, ahogy teker a végső győzelem felé. Ahogy teker azért, hogy ő legyen a verseny valaha volt legfiatalabb győztese. Ha hihetünk neki, októberben meg fogja próbálni.

Eszedbe jut még, hogy normál esetben most a Girón tekernél?
Már nem. Átkattant valami az agyamban. Most már október 3-ra, az új rajtra koncentrálok. Nem könnyű feldolgozni, hogy se Liége, se Giro nem volt tavasszal, de ez van.

Patrick Lefevere szerint, ha most menne a Giro, a verseny ezen pontján rajtad lenne a fehér trikó. De az is lehet, hogy a rózsaszín.
Meg persze az is lehet, hogy a csapat kék-fehér trikója lenne rajtam. (nevet) De viccen kívül, tényleg erős kezdésre készültem a budapesti prológon. Ideális esetben ez a rózsaszínt is jelenthette volna. Remélem, lesz majd egy második esélyem. Nagy kérdés, hogy így időfutammal fogunk-e kezdeni. 

Az új versenynaptárban a Liége ütközik a Giróval. Egyértelmű volt, hogy a Girót választod?
Fájó szívvel teszem, de igen. Ez így három hét versenyzést jelenthet az összetett győzelemért. Tudni akarom, hogy ez milyen érzés. És igen, ezért sajnos fel kellett áldoznom egy nagy klasszikust. 

Állítólag egyre nagyobb az esély arra, hogy a világbajnokság nem Svájcban, hanem Katarban lesz. Mit szólnál hozzá?
Nagyon sajnálnám. Egyrészt, mert Svájc nagyon szép, másrészt pedig, mert ez jó lehetőség lenne a hegyi-menők számára. Ha mégis Katar lesz, akkor csak az időfutamra fogok koncentrálni. Nem a hőmérséklettel volna a baj, mert nekem mindegy, hogy 5 vagy 35 fokban tekerünk, én mindkettőben jól tudok menni.

Szerencsére az olimpia miatt neked már nem kell aggódnod. Te leszel az egyik induló az egyenkéntin. Szerinted ki lenne a másik megfelelő ember?
Ez nehéz, mert az időfutamon indulóknak a mezőnyversenyben is rajthoz kell állni. Ha úgy nézzük, hogy De Plus az egyik legjobb hegyi segítő, akkor őt kellene mondani. Ha az időfutam-képességeket vesszük, akkor pedig De Gendt, Campenaerts vagy Van Aert. Az egyensúly szempontjából azt mondanám, hogy Thomas vagy Wout. 

Remco Evenepoel, Eddy Merckx,Remco Evenepoel, Eddy Merckx,Fotó: Twitter

Posztoltál a minap Eddy Merckx-ről az Instagram-oldaladon. Olvastad, hogy nemrégiben kritizált téged? Azt mondta, hogy néha úgy tűnik neki, hogy te már azt hiszed, megérkeztél, pedig ehhez jó sok szendvicset meg kell még enned. 
Dolgozom az ügyön. Egész vekni kenyereket eszem. (nevet) Ha valakinek, neki joga van a helyére tenni bárkit. Elég megnézni a karrierjét, semmi nem hiányzik belőle. Egyébként nem aggódom. Szépen fejlődök, a csapat elégedett velem, és ez a legfontosabb a számomra.

Mit csinálsz, amikor pihenőnapod van?
Egy kis reggeli átmozgatás azért van, utána letakarítom a kerékpárom, FIFA-zok, elmegyek boltba és leborotválom a lábam. Ha mindezeken túl vagyok, heverészek egy kicsit a kanapén és sorozatokat nézek. A Sons of Anarchy -t, meg most kezdem majd a The last dance -t. 


Het Nieuwsblad

Hozzászólások