ES Bringa - Mennyivel vagyunk okosabbak, az utolsó hét előtt?
Mennyivel vagyunk okosabbak, az utolsó hét előtt?
Fotó: Europress/AFP

Mennyivel vagyunk okosabbak, az utolsó hét előtt?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/07/22 08:15

A harmadik hét előtt még mindig Julian Alaphilippe van sárgában, ugyanakkor jól látszik, hogy az idei Tour megnyerésére hat versenyzőnek van reális esélye. 

Köztük a Bernal-Thomas kettősnek és a francia Thibaut Pinot-nak, aki hétvégén jelezte, elképesztően erős a hegyeken. Nézzük, 15 szakasz után, hogy állnak azok a versenyzők (+Alaphilippe), akikkel előzetes számoltunk az összetettet illetően.


👑 Julian Alaphilippe

Az időfutamot megnyerte, a Tourmalet-t gyönyörűen kibírta, tegnap viszont már láthatóan szenvedett. Ebből pedig meríthetnek némi erőt a többiek, hisz látszik, hogy ő sem sebezhetetlen. Ennek ellenére még másfél perccel vezet, nem zuhant meg nagyon vasárnap, és jól tudjuk, hogy innentől kezdve neki tényleg minden ajándék. Lement 15 szakasz ezen a Touron, és csak négy alkalommal nem ő viselte a sárga trikót. 

😎 Thibaut Pinot

Ő a legerősebb a hegyeken, ez szinte egyértelmű. Most sajnálhatja nagyon azt az oldaszeles napot. Megnyerte a Tourmalet-t, és vasárnap 1.16-ot (+ 6 mp jóváírás) adott a sárga trikósnak. Jön az Alpok, és Pinot csak 1.50-re van az első helytől. 

☝️ Mikel Landa

Nagyon jól megy, nem érződik, hogy ott van egy Giro a lábában. A bukása miatt sajnos nem áll a legjobban (4.54 hátrány), de ő még nagyon kellemetlen ellenfél lehet. Ráadásul most egyértelműen Landa a legjobb csapaton belül, szóval nem lehet kérdés, kiért fog menni a Movistar. Amely kellően erős ahhoz, hogy kemény versenyt csináljon.

👌 Geraint Thomas/Egan Bernal

Az egyértelmű, hogy az Ineos messze nem olyan domináns, mint amikor Froomeért kellett menni. De ők ketten erősek, jól állnak, és még simán van esélyük a sárgára. Thomas ráadásul nem akar mindenáron csk-t játszani, vasárnap is odaszólt Bernalnak, hogy nyugodtan menjen Pinot-val.

000_1IY72X.jpg Fotó: Europress/AFP

🤔 Steven Kruijswijk/Emanuel Buchmann

Ők a Tour meglepetés emberei, remekül állnak, mégis nehéz elképzelni, hogy az utolsó hetet le tudják hozni egy-egy rosszabb hegy vagy pillanat nélkül. De ha nem így lesz, komolyabb céljaik is lehetnek. Kruijswijk, ha rendben lesz, az erős csapatára is számíthat. Bennett és De Plus aranyat érhet a nagy hegyeken.

☹️ Rigoberto Uran/Jakob Fuglsang

A hétvége során kiderült, ők ketten nem fognak Tourt nyerni. A Top 5 viszont még egyikük számára sem irreális.

😩 Nairo Quintana

Teljesen érthetetlen, hogy mi van vele, nyolc és fél percre van a sárga trikótól. Nagyon nem erre készült, de valószínűleg a csapat sem. Landa sokkal jobb nála, pedig ő lenyomta a Girót.

😥 Enric Mas

Mindig elmondta, tapasztalatszerzés miatt jött a Tourra. Nem győzelemben gondolkodott, ami újoncként nem is meglepő. Csúnyán megzuhant vasárnap, több, mint fél órát kapott. De ott van Alaphilippe, szóval van miért és kiért dolgozni.

😛 Alejandro Valverde

Lassan negyven éves, és nyilván nem összetett esélyes, de kereken 5 perc hátránnyal, csak ott van a nyolcadik helyen. Nem sokan mondták volna meg előre, hogy két hét után sokkal jobban fog állni, mint Quintana.Hozzászólások