ES Bringa - Menni vagy nem menni?
Menni vagy nem menni?
Fotó: Europress/AFP

Menni vagy nem menni?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/03/27 14:14

"Imádok a BMC-ben tekerni. Szeretnék itt maradni, épp ezért hajlandó vagyok a lehető legtovább kivárni. Akár a Tourig, akár augusztusig. Nekem az a legfontosabb, hogy jövőre is ebben a csapatban versenyezhessek."

Egyértelmű kijelentés, Greg Van Avermaet nem szeretne váltani.

Pedig lehet, hogy rá lesz kényszerítve, amennyiben igazak a BMC pénzügyi nehézségeit érintő pletykák. Jim Ochowicz nagyon nem izgul, szerinte valaki minden évben bedobja ezt a témát, ők pedig gond nélkül működnek tovább.

GVA nem adott ultimátumot, Richie Porte-tal ellentétben. Aki kijelentette, május környékén már szeretné tudni, hol tekerhet jövőre.

A pletykák szerint a BMC tulajdonosa, Andy Rihs az év végén kiszáll, így a csapat főszponzor nélkül maradhat. Ha pedig nem sikerül szerezni egy kiemelt támogatót, akkor pár nagy nevet el kell engedni.

De hova mehetne Greg Van Avermaet? Nyilván neki azért nem lesz vészesen nehéz új sort találnia, ketten máris bejelentkeztek érte: volt csapata, a belga Lotto, és a Bahrain-Merida. Mindkét esetben a személyes kapcsolatokra lehetne építeni.

A Lotto-Soudalnál ugyanis az a Paul de Geyter a nagyfőnök, aki korábban a belga versenyző menedzsere volt, a Bahrain-Meridánál dolgozó Rik Verbrugghe pedig a sógora.

"Tudom, hogy Greg nagyon szereti a BMC-t, de ha váltania kell, akkor mi itt vagyunk" - mondta Verbrugghe, aki négy éve vette el GVA testvérét, Claudiát.

A Bahrain-Merida lassan tényleg szeretne Nibali mellé egy igazán nagy nevet igazolni, és náluk egynapos menőre, illetve jó háromhetes menőre is lenne keret. Olasz sajtóinformációk szerint, Thibaut Pinot például a kiszemeltek között van.

Hozzászólások