ES Bringa - Megmenekült a Quick-Step!
Megmenekült a Quick-Step!

Megmenekült a Quick-Step!

Bodnár Gergő ·
2018/10/09 10:02

Már alapból szomorú, hogy egy ehhez hasonló címet egyáltalán le kell írnunk, de ettől még igaz.
Megmenekült az a csapat, amely ebben a szezonban eddig 69 győzelmet szerzett.

Patrick Lefevere sikerrel járt, és megállapodást kötött a nyílászárók forgalmazásával foglalkozó belga Deceuninck (ejtsd: Dököning) céggel, amely a következő két évben fogja támogatni a csapatot.

A megállapodás értelmében a 2019 és 2020-as idényben Deceuninck-Quick-Step néven fut majd a csapat, és hasonló költségvetéssel dolgozik, mint ebben az évben. Azaz Lefevere nagyjából 20 millió eurót költhet. Vagyis kb. fele annyit, mint a (!) 38.6 milliós kerettel gazdálkodó Sky...

A jövő tehát biztos, hisz a leghűségesebb szponzornak számító Quick-Step további 3 évig biztosan marad, és a hírek szerint még a Lidl-re is hosszú távon lehet számítani.

Jogos kérdés, hogy akkor most mi lesz Fernando Gaviria és Enric Más sorsa? Hisz az ő távozásukat az olasz sajtó pár napja kész tényként közölte. De hát már van pénz, így simán lehetne hosszabbítani.

A Quick-Step eddig az átigazolási piacon
Érkezők: Kasper Asgreen (NeoPro), Remco Evenepeol (NeoPro)
Távozók: Laurens De Plus (Team Jumbo), Maximilian Schachmann (Bora), Niki Terpstra (Direct Energie)
A szerződéssel rendelkező versenyzők: Julian Alaphilippe (lejár: 2019), Kasper Asgreen (20), Tim Declercq (19), Dries Devenyns (19), Remco Evenepoel (20+2), Fernando Gaviria (19), Philippe Gilbert (19), Álvaro Hodeg (19), Fabio Jakobsen (19), Bob Jungels (20), Iljo Keisse (19), James Knox (19), Yves Lampaert (20), Davide Martinelli (19), Enric Mas (19), Michael Morkov (19), Jhonatan Narváez (20), Maxi Richeze (19), Fabio Sabatini (19), Florian Senechal (19), Pieter Serry (19), Zenek Stybar (19), Elia Viviani (19)

Gaviria a Het Nieuwsblad szerint két millió eurót keres a belga csapatnál, azt viszont nem tudni, hogy az UAE Emirates milyen ajánlattal kereste meg. Az ő esetében nem igazán, Más kapcsán viszont akár érthető is lenne a váltás. Hisz ha ő a jövőben háromhetest szeretne nyerni (idén ugye második volt a Vueltán), akkor nem biztos, hogy a Quick-Step a legideálisabb hely számára. Esetében az Astana érdeklődéséről lehetett hallani.

A tegnapi sajtótájékoztatón Lefevere még nem mondott semmi konkrétumot kettőjük helyzetéről. 
De legalább van remény arra, hogy Terpstra után róluk nem a pénz, vagy a bizonytalan jövő miatt kell lemondani.

Hozzászólások