ES Bringa - Megjött Ciccone és repült a napszemüveg
Megjött Ciccone és repült a napszemüveg
Fotó: Europress/AFP

Megjött Ciccone és repült a napszemüveg

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/02/17 09:05
Beérte a célegyenesbe, és megint repült a napszemüveg. Akárcsak tavaly májusban, amikor a Ponte di Legnón nyert Giro-befutót. Giulio Ciccone győzelemmel kezdte a 2020-as szezont, vasárnap szólóban nyerte a Trofeo Laiguegliát.

"Hogy mit szólt az ünnepléshez a szponzorunk? Tudtak róla, mert egy fogadás volt az egész. Poénból mondták nekem a tavalyi Girón, hogy jó, de akkor minden győzelemnél repüljön a szemüveg. A célvonal előtt még pont eszembe jutott a dolog."

Giulio Ciccone tehát győzelemmel kezdte az új idényt, Nibalival együtt lejött a magaslati edzőtáborból és rögtön megnyerte az olasz szezonnyitót. 

"Soha nem voltam még a Teidén, de ha profi vagy, és hegyeket mászva szeretnél készülni, a lehető legjobb hely. Mondjuk ha nem viszel magaddal filmeket, sok mindent nem lehet csinálni. Nibali készült, de nem emlékszem semmire. Berakott egy filmet, én meg fél óra múlva már aludtam..."

Nem véletlenül, mert Ciccone keményen dolgozott. Utazások nélkül 14 napot töltött a Teidén, 48 órát tekert, lenyomott 1340 kilométert és összesen 31,500 méternyi szintkülönbséget.

"Ugyanazt a melót végeztük el Nibalival, szerintem ő is jó lesz az Algarvén, de soha nem tudhatod, mi vár rád az év első éles versenyén. Én mondjuk nem tudom visszafogni magam, ha rajtszám kerül a hátamra, mindig nyerni akarok."


A lehető legnyugisabb felkészülés érdekében - például Pogacarhoz hasonlóan - ezen a télen ő is Monte-Carlóba költözött, de nagyon így sem lesz messze a szüleitől. Ciccone édesanyja súlyos beteg, rákkal küzd, de a fia szerint minden jól alakul.

"Nagyon bátor, folyamatosan kemóra jár, elképesztő akaraterő dolgozik benne, Mondjuk úgy, hogy biztató eredményei vannak. Amikor tegnap beértem a célba, az is átfutott az agyamon, hogy most biztos figyel engem a tv előtt ülve."

Gazzetta


Hozzászólások