ES Bringa - Mathieu van der Poel: "Nagyon sajnálom az olimpiát, de megértem a döntést"
Mathieu van der Poel: "Nagyon sajnálom az olimpiát, de megértem a döntést"
Fotó: Europress/AFP

Mathieu van der Poel: "Nagyon sajnálom az olimpiát, de megértem a döntést"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/03/25 09:32
"Nem érdekel egyik háromhetes sem. Én montiban szeretnék aranyat nyerni." Hányszor hallottuk tőle ezt a választ a tél során, amikor arról kérdezték, hogy mi lesz számára a legfontosabb ebben a szezonban.

Mathieu van der Poel sokakhoz hasonlóan nagyon készült az olimpiára, ahol nem országúton, hanem mountain bike-ban indult volna. A tavaly és idén szerzett cyclo-cross világbajnoki cím mellé szeretett volna odatenni egy olimpiai aranyérmet is, de a törléssel borult minden.

"Nagyon sajnálom az olimpiát, de megértem a döntést" - mondta MVDP a Sporzának. "Évek óta ez a verseny járt a fejemben, nyilván rossz érzés az egész, de most az egészségünk mindennél fontosabb. Nem könnyű feldolgozni, hogy semmibe megy a munkád, de ezzel most vagyunk így egy páran a világon."

Mathieu van der Poel ezen a héten - Valter Attilához hasonlóan - a Katalán körön tekert volna. Nem sokat ment idén, hisz egy komolyabb megfázás nehezítette a dolgát. De Flandria és a Roubaix ugyancsak szerepelt a programjában, sőt egy halvány reménysugár arra is mutatkozott, hogy esetleg eljön Magyarországra. Hisz csapata, az Alpecin-Fenix meghívást kapott a Tour de Hongrie-ra.

043_2467961.jpg Fotó: Europress/AFP

"2021 nyara nagyon messze van, addig nem is látok előre. Előbb jó lenne megtudni, hogy mikor folytathatjuk a versenyzést. Bár arra most még van egy halvány reménysugár, hogy a június végi albstadti monti világkupa versenyt meg tudják rendezni."

De mi lesz akkor, ha a következőd idényben MVDP csapatát esetleg meghívják a Tour de France-ra, miközben ugye egy olimpia is lesz jövő nyáron?

"Ez lehet az egyetlen hátránya a következő évnek, ha tényleg meghívnak minket, és választanom kell. De ez még messze van. Addig is folytatom a montizást, ez az egy biztos."


Hozzászólások