ES Bringa - Mathieu van der Poel: "Nincs más magyarázat, egyszerűen nem voltam elég jó"
Mathieu van der Poel: "Nincs más magyarázat, egyszerűen nem voltam elég jó"
Fotó: twitter

Mathieu van der Poel: "Nincs más magyarázat, egyszerűen nem voltam elég jó"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/29 20:03
Amikor 33 kilométerrel a cél előtt elindult, nem sokan maradtak vele.
Talán többen oda is adták neki előre az aranyat, hisz hét közben folyamatosan arról lehetett olvasni a nemzetközi sajtóban, hogy mekkora esélyes.


De húsz kilométerrel az után, hogy szinte minden komolyabb ellenfelet leszakított magáról, váratlanul elfogyott. Ahogy ő fogalmazott, egyszerűen lekapcsolták a villanyt. Pedig akkor már biztos volt, hogy a mezőny nem éri őket utol, és az ő csoportjából kerül ki a világbajnok.

"Annak ellenére, hogy nagyon hideg volt, tök jól éreztem magam. A lehetőségekhez képest persze, hisz szerintem az utolsó körben már mindenki a limiten ment.  Aztán egyszer csak mintha lekapcsolták volna a villanyt, teljesen elfogytam. Nagyon meglepődtem, mert nem sok előjele volt a dolognak. Hogy eléheztem-e? Azt hiszem igen, ez lehetett a baj. Kissé elkezdtem szédülni, és nem tudtam haladni. De furcsa az egész, mert az utolsó pár kilométerre megint egész jól lettem."

Az első felnőtt világbajnokságán tekerő Mathieu van der Poel pillanatok alatt egyedül maradt, gyorsan utolérte az üldözősor, de oda se tudott beállni.

"Hamar leszakadtam mindenkiről, de be akartam fejezni a versenyt. Mégis csak ez volt az első világbajnokságom a  felnőttek között. Az utolsó pár kilométeren volt időm gondolkodni, de szerintem nem hibázta el semmit. A végkövetkeztetés annyi, hogy nem voltam elég jó. Erre nem nagyon van más magyarázat."

A 24 éves holland kerékpáros egyébként befejezte a vb-t, 10.52 hátránnyal jött meg a 43. helyen. De mondani sem kell, ő nagyon nem erre készült.

"Szinte végig nagyon hideg volt, azt hiszem erre a napra egy ideg még emlékezni fogok. Sőt, azt gondolom, hogy aki ma itt volt, ezt a vb-t valószínűleg soha nem fogja elfelejteni."


Hozzászólások