ES Bringa - Masnada nyerte az utolsó szakaszt, Sivakové az összetett
Masnada nyerte az utolsó szakaszt, Sivakové az összetett
Fotó: twitter

Masnada nyerte az utolsó szakaszt, Sivakové az összetett

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/04/26 18:24

Esős és izgalmas zárószakasz az Alpson, az utolsó húszason belül még annak is megvolt az esélye, hogy Sivakov esetleg elbukja a trikót. Ugyanis szinte a rajttól kezdve komoly menés volt, a hatalmas formában tekerő Fausto Masnada belekerült a szökésbe, volt időszak amikor 6 perccel vezetett, és ekkor bizony virtuálisan az Androni versenyzőjénél volt a trikó.

Az utolsó hegyen Froome és Geoghegan Hart is nagyot melózott Sivakovért, a hegytető után Nibali betámadta a sort, Masnadáék előnye szépen csökkenni kezdett, a tíz kilométeres kapunál - illetve az utolsó lejtemenetet követően - pedig szinte biztos volt, hogy a Sky megmentette a napot.


Talán volt időszak, amikor a szökésből továbbtekerő Quintero-Masnada kettős már le is beszélte egymás közt a befejezést, amikor 20 kilométerrel a cél előtt a Manzana kolumbiai versenyzőjének váltóhiba miatt kerékpárt kellett cserélnie. Mondjuk ekkor már lehetett érezni, hogy elmarad a nagy meglepetés.

Masnada egy ideig egyedül tekert, majd miután Quintero felért rá, 1.5 kilométerrel a befutó előtt támadott, és ezzel el is vitte a szakaszt. Már a másodikat ezen a versenyen. Sivakov, Geoghegan Hart és Nibali együtt jött meg (az olasz versenyező adott Majkának, így bejött a harmadik helyre), vagyis a Sky ha nem is könnyen, de behúzta a versenyt.

Pavel Sivakov pályafutása első többnaposán győzött profiként, csapattársa - a két szakaszt is nyerő - Tao Geoghegan Hart meg bejött másodiknak. 

Tarolt a Sky, ez az Alps róluk szólt. Meg a feltűnően agresszív Nibaliról, és persze Masnadáról.

Hozzászólások