ES Bringa - Masnada: "Hogy mi az álmom? Egy szakaszgyőzelem a Touron"
Masnada: "Hogy mi az álmom? Egy szakaszgyőzelem a Touron"
Fotó: Europress/AFP

Masnada: "Hogy mi az álmom? Egy szakaszgyőzelem a Touron"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/11/28 09:10
Csak idő kérdése volt, de azzal, hogy májusban szakaszt nyert a Girón, Fausto Masnada nagyon gyorsan megvette a jegyét az első osztályba. A tavalyi Tour de Hongrie-n is induló olasz kerékpárost a CCC vitte el az Andronitól, vagyis jövőre már együtt tekerhet Valter Attilával. Nem máshol, mint egy World Tour csapatnál.


Masnada a tuttobiciwebnek adott interjúban az idei szezonról, a jövő évi terveiről és a kerékpársporton kívüli életéről is mesélt.

Visszagondolva a szezonodra, mennyire vagy elégedett magaddal?
A várakozásokon felül teljesítettem. Ha tavaly ilyenkor valaki azt mondja, hogy lesz 3 ennyire minőségi győzelmem, nyilván nem hiszem el. Azt gyanítottam hogy nem lógok majd ki a sorból, de nyerni ezen a szinten megint más, mint simán csak jól menni. A Girón volt egy győzelmem, ami szerintem megnyitotta az utat a World Tour felé.

2020-ban CCC-s leszel. Megvannak már a fő céljaid?
Szeretnék valami hasonlót hozni, mint idén. Bár ez elképesztően nehéz lesz. Most már egy olyan sorban tekerek, ahol egyértelműek a szerepek, és minden versenyre lesz egy kijelölt kapitány. Az biztos, hogy készen állok, a felkészülésemmel nem lesz gond. Luca Quintinek az edzőmnek már így is rengeteget köszönhetek, ő vastagon benne van az eddigi eredményeimben.

Új év, új sor, új versenyek. Mikor kell látunk azt, hogy Masnada közelít a top formájához?
A csapatomnál a háromheteseken számítanak rám, valószínűleg a Girón és a Vueltán. Azt nyilván merész lenne kijelenteni, hogy összetettben, inkább azt mondom, egy-két szakaszgyőzelem lehet a reális elvárás.

000_1GI8UT.jpg Fotó: Europress/AFP

Egynaposok?
Ha választhatnék, a Liege-en indulnék. Szerintem az fekszik nekem a legjobban. A többi versenyt illetően teljesen bizonytalan vagyok, mert nem nagyon indultam rajtuk. A tapasztalat pedig fontos dolog.

Csak van egy nagy álmod, egy verseny, amit kifejezetten szeretnél
Egy szakaszgyőzelem a Touron. De tavaly ilyenkor a Girót mondtam volna, csak az már összejött. Jövőre erre még nem lesz esélyem, de mindenkitől azt hallom, hogy mennyire speciális hangulata van ennek a versenynek. Szóval a nagy célom ez lenne.

Még az év elején lehetett veled olvasni egy interjút, ahol elmondtad, hogy versenyzőnek születtél, és el sem tudsz képzelni más munkát magadnak. Mivel a tekerés a hobbid. Tényleg nem csinálsz semmi mást a szabadidőben?
Utazni szeretek, ez a része nem fáraszt, de tényleg hat éves korom óta nem csinálok mást. Persze, nekem is jó lenne egy fokkal többet otthon lenni. A tetoválásokat szeretem, van belőlük négy. Az első egy koponya volt, aminek a szemei kerékpárból vannak. Aztán a bal vállamra thai nyelven felkerült a születési dátumom, meg egy szerencsét hozó thai szimbólum. Pár éve jártam Thaiföldön, nagyon megfogott az ország. És egy év közös járás után a barátnőmmel csináltattunk egy közös idézetet a hátunkra. 


TuttobiciwebHozzászólások