ES Bringa - Mas: "Tudom, hogy itt Valverde a főnök"
Mas: "Tudom, hogy itt Valverde a főnök"
Fotó: Europress/AFP

Mas: "Tudom, hogy itt Valverde a főnök"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/01/04 10:00
A 2018-as Vueltán hatalmasat ment, az idei Tour de France-on már kevésbé. De ez talán nem is annyira meglepő, hisz újonc volt, és tanulni ment. Alaphilippe-nek köszönhetően nem is kapott akkora figyelmet, mint kaphatott volna, a francia versenyző rendesen lefoglalta az újságírókat. Enric Mas jövőre megint megpróbálja a Tourt, de már egy új csapat első számú embereként. 

Egy olyan sornál, ahol mindig is fontosak voltak a háromheteseket, és amely elvesztette Quintanát, Landát és Carapazt. 

Milyen lesz egyedüli vezérként 2020-ban?
Egyáltalán nem leszek egyedüli vezér, itt Valverde a főnök. Ő az, amióta ebbe a sorba igazolt. És nálunk van Soler is, így együtt alkotunk egy erős hármast.

De akkor is kaptál egy nagy lehetőséget, nem?
Abszolút. Korábban többször mondtam, hogy jó lenne némi támogatás a hegyekre, és ezt most megkaptam. Többek között ezért is váltottam. Egy nagyon jó, és teljesen új stílusú csapatba kerültem, ezt már most látom.

Pedig a Movistartól elég nagy nevek távoztak.
De szerintem a legfontosabb személy, vagyis Valverde maradt. A múlttal, meg azzal ki milyen szerepben tekert, nekem nem kell foglalkoznom. Szerintem a keretünk így is elég erős.

Valverde mellett minden könnyebb lesz?
Szerintem igen. Egy fantasztikus személyiség, elképesztő, hogy évek óta mindenhol képes nyerni, én azért nagyon nem ilyen vagyok. Nekem például közel sincs olyan végsebességem, mint neki. Jóban vagyunk, Marccal együtt tőle minden pillanatban csak tanulhatunk.

Mi lesz idén a fő versenyed ?
Imádom a Tourt, nagyon tetszik az útvonal, az utolsó időfutam kifejezetten, szóval ott szeretnék jól menni.

EMJjidzWoAAA7Yi.jpg Fotó: twitter

Vb, olimpia?
Szeretnék mindenhol ott lenni, mivel hegyimenős a pálya. Sőt tervben van a Vuelta is, de ennyire előre nem tervezek. Két nagy körön szeretnék menni, azt tudom. Huszonöt éves vagyok, ezt a programot bőven be lehet vállalni. 

Említetted, hogy erős a sorotok. De akkor az Ineosra és a Jumbóra mit mondasz?
Nagyon jók, de ettől még a mi fiatal sorunk zavarba hozhatja őket. Verhetetlen csapat nem létezik.

Tudod már, hogy milyen versenyző lehet belőled? Szeretnél egyáltalán valakire hasonlítani ?
Hasonlítani nem, egyszerűen csak magamat akarom adni. Simán Enric Mas szeretnék lenni. És arra készülök, hogy hosszú évekig a Movistarnál maradok.


Marca

Hozzászólások