ES Bringa - Mas: "A Movistar? Mintha hazajöttem volna"
Mas: "A Movistar? Mintha hazajöttem volna"
Fotó: twitter

Mas: "A Movistar? Mintha hazajöttem volna"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/11/06 17:53
A búcsú legalább szépre sikerült, a Tour de France annyira már nem. De Enric Mas is elmondta, hogy előbb szeretné kipróbálni magát, hogy a jövőben lehessen esélye egy komoly eredményre. Némileg szerencséjére Alaphilippe miatt senki nem rá figyelt, ő viszont tette a dolgát, figyelt, tanult, és cserébe értékes tapasztalatokkal gazdagodott.


"Majdnem négy évig tartoztam ehhez a csapathoz, szóval nagyon szerettem volna szépen búcsúzni. Óriási dolog volt a Quic-Stepnél tekerni, Gilbert például tényleg olyan volt számomra, mint egy tanár. Minden közös tekerés során lehetett tőle tanulni valamit. Akitől tudtam személyesen is elköszöntem, de a Tour of Guangxi után már csak előre szeretnék nézni."

Merthogy Enric Mas 2020-tól már a Movistar versenyzője lesz. Sőt, az egyetlen olyan versenyzője, akinek reális esélye lehet nagy eredményt hozni valamelyik háromhetesről. 

"Ez egyáltalán nem zavar. Nekem kell a felelősség, és szükségem van a nagy kihívásokra. Az pedig igenis sokat számít, ha az anyanyelveden tudsz kommunikálni minden nap, szóval nekem ez most olyan, mintha hazatértem volna. A Movistarban szerencsére megkapom majd a hegyekre azt a támogatást, ami eddig elmaradt. Többek között ezért is jöttem ide. És persze itt van Valverde, aki bár korábban még nem volt a csapattársam, mindig sokat segített. Most legalább egymás mellett tekerhetünk."

EIjVvTSWwAAHkdd.jpg Fotó: Europress/AFP

Mas eligazolása nem volt óriási meglepetés, hisz a Quick-Step a jövőben sem fog kiemelten koncentrálni a háromhetesek összetettjére. Ezt Lefevere azt követően is megerősítette, hogy Alaphilippe 14 napig viselte a sárgát, és a komplett mezőnyt meglepve bejött az 5. helyre. Úgy, hogy vészesen sok támogatást nem kapott a társaktól.

És mivel Mas a jövőben háromhetest szeretne nyerni, kézenfekvő volt a váltás. Márpedig a Movistartól eligazolt a Quintana-Landa-Carapaz hármas, szóval nagy szükségük volt egy fiatal GT-menőre.

"Valóban sokat szenvedtem az idei Touron, de azért indultam, hogy megismerjem a versenyt. Nagyjából erre is készültem a rajt előtt. Kellett ez az év ahhoz, hogy a jövőben még jobb lehessek."


Marca

Hozzászólások