ES Bringa - Már megint Alaphilippe
Már megint Alaphilippe
Fotó: twitter

Már megint Alaphilippe

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/14 20:57

A pillanatnyi formája alapján annyira feküdt neki ez a szakasz, hogy nem is nyerhette más a Tirreno második napját. Ilyen mezőnyben persze azt ne mondjuk hogy Julien Alaphilippe hozta a kötelezőt (mégiscsak Van Avermaet, a nagyot hajrázó Bettilol, Yates és Benoot előtt jött meg), de tényleg nagyon könnyedén nyert.

Adam Yates pedig - ugyancsak a várakozásoknak megfelelően - átvette csapattársától Michael Hepburntől a kék trikót, így összességében a szakaszt szinte végig dolgozó Mitchelton-Scott is kifejezetten jó napot zárt. A Sky-al és Peter Sagannal ellentétben. A brit csapat ugyanis elveszítette a versenyt váratlanul feladó Gianni Moscont, Sagant pedig egy defekt akadályozta nem sokkal a hajrá előtt.


Alaphilippe megszerezte a Quick-Step idei 16. győzelmét, amiből holnap könnyen tizenhét is lehet, hisz jó eséllyel mezőnyhajrás napunk lesz. És hát Viviani sincs éppenséggel rossz formában.

"Ez volt az egyik legjobb esélyünk arra, hogy szakaszt nyerjünk a Tirrenón" - mondta a befutó után Alaphilippe. "A TTT-n nem mentünk túl jól, sok időd veszítettünk, így elég nehéz lesz rámenni az összetettre. Ma nagyon hajtottunk és egy kicsit közelebb jöttünk a kék trikóhoz. Pénteken mindannyian azért fogunk dolgozni, hogy Viviani meg tudja nyerni a sprintet."

Pénteken Folignóba érkezik a mezőny (ITT a szintrjaz), élő közvetítés 13.45-től az Eurosport 2-n!


Hozzászólások