ES Bringa - Mads Pedersen világbajnok!
Mads Pedersen világbajnok!
Fotó: Europress/AFP

Mads Pedersen világbajnok!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/29 18:00
Rövidített pálya, egész napos eső, egy igazi túlélőversennyé vált a világbajnoki mezőnyverseny. Érett a meglepetés, hisz a nagy nevek, az előzetesen esélyesnek tartott versenyzők folyamatosan szálltak ki.


A két magyar induló, Dina Marci (elütötte az egyik kísérőkocsi, de egy ujjsérülést leszámítva jól van) és Kusztor Peti sem tudta befejezni a vb-t, mindössze (!) 46-an értek célba. Ez azért jól mutatja, mennyire brutális napjuk volt.

Bő harminc kilométerrel a cél előtt Mathieu van der Poel kapta szét a sort, csak Trentin, a már szökésben tekerő Küng-Moscon kettős, és Pedersen tudott vele menni. Amikor talán már mindenki elkönyvelte van der Poel aranyát, a holland versenyző váratlanul elfogyott (talán eléhezett), így megnyílt az esély az olasz válogatott és Trentin előtt.


De 265 kilométernyi ázás és fázás után nincs egyértelmű esélyese a sprintnek. Mads Pedersen simán lenyomta Trentint, Küng bejött a harmadik helyre, van der Poel pedig annyira megzuhant, hogy végül 11 percet kapott.

Először nyerte dán kerékpáros a világbajnoki mezőnyversenyt, Pedersen meg szerzett a nem túl nagy évet futó Treknek egy szivárványszínű trikót.

Elképesztő verseny volt, lesz miről beszélni a következő napokban.

Hozzászólások