ES Bringa - Mads Pedersen: "Szeretném, ha nagyon nem változna meg az életem"
Mads Pedersen: "Szeretném, ha nagyon nem változna meg az életem"
Fotó: twitter

Mads Pedersen: "Szeretném, ha nagyon nem változna meg az életem"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/10/05 09:01
"Mindenki máshogy fog rám nézni, azt hiszem ehhez majd hozzá kell szoknom."

Hozzá bizony, hisz mégiscsak a világbajnoki trikóban fog tekerni. Mads Pedersen ma először versenyzik élesben a yorkshire-i győzelme óta, és legyünk őszinték, nem minden napját a kerékpárján töltötte. Interjúk, tv műsorok, meghívok, családi programok, de egy friss világbajnok élete már csak ilyen.

Ma viszont ott lesz a Tour de l'Eurométropole-on, ahol egyébként ő a címvédő. Aztán elmegy a Tre Valli Varesinére is, majd az idei évét a Milánó-Torinón zárja. 


Megszoktad már az új mezt?

Még alig volt rajtam, szóval nehéz lett volna. Nem sok edzésem volt, interjúról interjúra mentem. A yorkshire-ben kapott mezt betettem otthon a szekrénybe, de azt hiszem azóta elő sem vettem. A Trektől viszont kaptam egy új kerékpárt, ami tényleg gyönyörű lett.

Az viszont biztos, hogy mostantól nehéz lesz eltűnni a mezőnyben

És ehhez hozzá kell szoknom, meg kell tanulni kezelni, hogy mindenki téged figyel. De nem félek. Keményen fogok edzeni, mert ez vezetett a sikerhez. És ha nem állok le, nincs mitől tartanom. Volt már gyenge évem, de akkor sem vesztettem el a reményt. Ebben a mezben meg főleg nem fogom.

Tavaly, amikor második voltál a Flandrián, annyian kerestek, hogy vettél egy új telefont, és megváltoztattad a számodat. Most volt erre szükséged?

Most nem:) Az új számomat szerencsére nem sok mindenkinek adtam meg.

EGGVag2XkAUuuvN.jpg Fotó: twitter

A vb-t már visszanézted?
Nem, mivel egyszerűen nem volt rá időm. De lehet nem is baj. Minden itt van a fejemben. És nem szeretném "lerombolni" azzal, hogy valami amúgy máshogy történt. De pár hónap múlva biztos belenézek majd

Menet közben mennyire lepődtél meg azon, hogy van der Poel egy pillanat alatt leszakadt?

Ránéztem, hogy mi van, aztán pár másodperc múlva már nem is volt mellettünk. Eszembe jutott Firenze, ahol a juniorok között tőle kaptam ki. Lehet, szebb lett volna, ha ott marad, és most ő lesz a második:)

Küngről alig beszélünk, pedig sokak szerint volt esélye az aranyra
Volt bizony. Ha az utolsó emelkedőn megy még izomból fél percet, én tuti elszállok.

A formád egyébként milyen?

Volt egy kisebb megfázásom, ünnepelgettünk is, szóval nem aludtam mostanság nyugodtan. Csütörtökön például a szülővársomban Tolloséban volt egy ünnepség. Eljött mindenki, akit ismerek, még a korábbi osztálytársak is. De nemrég például találkoztam a dán miniszterelnökkel.

EGGDuo_U8AMRsc9.jpg Fotó: twitter

Felkészültél rá, hogy a világbajnoki trikó nagy változásokat jelent majd az életedben?

Szerintem fel, bár nem szeretném ha minden nagyon más lenne. Bár tudom, hogy némileg csak más lesz. Biztos vagyok benne, hogy azok mellettem lesznek, akik tavaly is segítettek, a gyengébb évem után.

Például az apukád...
Igen. Ő rengeteget segít nekem. Vágja a füvet, ha nem vagyok otthon, segít a házimunkában, mikor nem érek rá. Vagy eljön velem őt órát edzeni a szakadó esőben, ha stéhereznem kellene. Szerencsére ő és anyu is ott voltak Yorkshire-ben. Viszont a győzelem után eltelt vagy két óra, mire beszélni tudtam velük. Ez sajnálom egyedül arról a napról. A többi része rendben volt


📺 A Tour de l'Eurométropole-t ma 15.30-tól közvetítjük élőben az Eurosporton!


 Het Nieuwsblad

 
Hozzászólások