ES Bringa - Madrazo szökésből nyert, Lopez újra pirosban
Madrazo szökésből nyert, Lopez újra pirosban
Fotó: Europress/AFP

Madrazo szökésből nyert, Lopez újra pirosban

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/08/28 18:33
Két sprintszakasz után végre hegyi befutó, az első olyan nap az idei Vueltán, amikor alaposan átalakulhatott volna az összetett. És át is alakult, annak ellenére, hogy a Burgos-ban tekerő Madrazo szökésből elvitte a szakaszt. Lopez az új piros trikós, Roglic második összetettben, Quintana csak 5 másodperccel áll jobban, mint Valverde. 

Ez történt
Alto de Javalambre, az első komoly hegyi befutó, fontos napjához érkezett szerdán a Vuelta. Tudta ezt mindenki, ennek ellenére nem tűnt reménytelennek megszökni. Burgosban tekerő Ángel Madrazo (csapattársával Bollal és a cofidises José Herradával együtt) bevállalt az elmenést, és a Javalambre lábához érve látszott, hogy ők hárman tényleg nem teljesen esélytelenek.

Hisz a főmezőnyben nagyjából az utolsó 3 kilométerig "nyugi" volt, aztán jött Valverde, majd Lopez egy komoly támadással, és az Astana versenyzőjének akciójától eléggé szét is szakadt a sor. Lopez szépen ellépett, Roglic és Valverde próbálta követni, az ő tempójuk viszont Quintanának, Urannak és Chaves-nek is sok volt. Roche ugyancsak leszakadt, elvesztette a piros trikót, amit holnap már újra Miguel Angel Lopez viselhet.

Madrazo annak ellenére, hogy a Javalambre mászása közben vagy ötször leszakadt, elvitte az első hegyi befutós szakaszt, Lopez végül 12 másodpercet adott Roglicéknak, és majdnem egy percet Quintana sorának.

Valverde nagyon szépen jött (már negyedik összetettben), Quintana viszont szinte egyből elszakadt Roglicról. Aki a mai nap után 14 másodperc hátránnyal áll a második helyen Lopez mögött.

Az 5. szakasz végeredménye:  ITT 
Az összetett állása:  ITT 


A szakaszgyőztes - Ángel Madrazo (Burgos-BH)

Már a Vuelta rajtja előtt megmondta, hogy nagyon szeretne egy szakaszt. Ezt ma megcsinálta, de nem is akárhogy. Amikor már sokadszorra leszakadt a szökevénytársakról, nem sokan fogadtak volna a győzelmére. De megcsinálta!

A nap száma - 54
Ennyit kapott ma Nairo Quintana a piros trikót megszerző Miguel Angel Lopeztől.

A nap mondása  
"Szerintem a tv előtt ülve sokan azt gondolták, hogy ma nem túl okos dolog szökni. De mégsem volt akkora hülyeség." (Jetse Bol)

Ez jön
A Javalambre után újabb hegyi befutós nap, a 6. szakasz végén a 8 kilométer hosszú Alto de Maestrat-ot kell megmászni. Érdemes megnézni a szintrajzot, nagyjából egy méter sík nem lesz, az amúgy 190 km hosszú szakasz során. 

A 6. szakasz szintrajza:  ITT  
TV: 15.00 - Eurosport

Hozzászólások