ES Bringa - Csúsznak a beígért szerződéshosszabbítások, csalódottak a versenyzők a Lottónál
Csúsznak a beígért szerződéshosszabbítások, csalódottak a versenyzők a Lottónál
Fotó: Europress/AFP

Csúsznak a beígért szerződéshosszabbítások, csalódottak a versenyzők a Lottónál

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/07/01 17:45
A Lotto-Soudal vezetése augusztus 1-ig nem nagyon akar tárgyalni a lejáró szerződések meghosszabbításáról, ami csalódással tölti el az érintett versenyzőket. Thomas De Gendt elfogadóbb, Jelle Wallays azonban nem érti, mire várnak, nem érti, mit kellene még bizonyítania.

Wallays egy gyakorlatias srác, aki a kézzelfogható dolgokat szereti. Ezért aztán a jelenlegi helyzet kifejezetten kellemetlenül érinti őt.

"Úgy tűnik, nincs rám igazán szükségük. Ez a benyomásom" - mondta Wallays. "Egy kicsit mindig is alábecsültek engem, de már megszoktam. Három évvel ezelőtt az volt a kérdés, hogy World Tour-szintű versenyző vagyok-e. Azt mondták, keményen kell dolgoznom, hogy ezt bizonyítsam, és ez így is történt."

"Most már tudják, mit várhatnak tőlem. Nem nyerem agyon magam, de minden évben szállítok legalább egy fontos győzelmet. Többféle szerepben is bevethető vagyok. Nagyon szeretek a többiekért dolgozni. Mégis mit kéne még bizonyítanom?"

Wallays arra is kitért, hogy bizonyos versenyzőkkel, mint például Ewan, Kluge és De Buyst, már decemberben hosszabbított a csapat.

"Velünk ezt miért nem tették meg akkor? Jól érzem magam ebben a csapatban, szívesen maradnék. Várom a konkrét ajánlatot, de persze más csapatokkal is beszélek. Ez ilyenkor logikus lépés. Vannak is érdeklődők, úgyhogy nem aggódom. Keményen készülök, hogy jól menjek a fontos versenyeimen, a BinckBank Touron és a belga klasszikusokon. A pedálokkal akarok igazi választ adni."

De Gendt: "Ötven versenynap három hónap alatt? Nekem nem probléma!" | Eurosport

Az UCI által tegnap kiadott új versenynaptárban nagyon sűrűnek ígérkeznek a szezon utolsó hónapjai, de ha van versenyző, akit ez biztosan nem zavar, az Thomas de Gendt. A Lotto bringása nehezen élte meg a Tour elhalasztását és az új időpontban sem hisz teljesen, de ha újraindul a szezon, készen áll majd a fontos versenyekre.

De Gendt megérti Wallays csalódottságát, ugyanakkor ő egy kicsit más megvilágításból nézi a dolgokat.

"Februárban már elő volt készítve a szerződésünk. Jelle, Tosh (Van Der Sande) és az én szerződésem is, csak függőben tartották őket. Utána pedig jött a koronavírus, ami minden folyamatot leállított. De már csak a végső 'igen' hiányzott ezekről a papírokról. Megmondták, hogy elsőbbséget élvezünk. Nem hiszem, hogy ezzel kapcsolatban sok minden változott volna. Ne feledjük azonban, hogy az alkalmazottak fele most tulajdonképpen munkanélküli. Nem volna túl jó üzenet pont most szerződéseket hosszabbítgatni."

Ez persze azt jelenti, hogy a csapat esetleg elveszít néhány értékes embert. Stan Dewulf például az A2GR-hez szerzőik és jövőre Oliver Naesent fogja segíteni.

"Sajnos ez van, de nincs ebben semmi meglepő" - folytatta De Gendt. "Sok srác szereti a biztonságos utat választani, amihez joguk is van természetesen. Én nyugodt vagyok és türelmes. Azt ígérték, hogy minden rendben lesz. Szerintem júliusban újrakezdődnek a tárgyalások. Ezért aztán én most nem is keresgélek, persze, ha valaki kopogtat, meghallgatom. Jól érzem itt magam. Olyan felhatalmazásom van, amit máshol nem biztos, hogy megkapnék. Persze jó pénzért aláírhatnék máshová, de ezt én nem fogom megtenni."


hln.be

Hozzászólások