ES Bringa - Lopez: A Girónál nekem semmi nem lesz fontosabb
Lopez: A Girónál nekem semmi nem lesz fontosabb
Fotó: Europress/AFP

Lopez: A Girónál nekem semmi nem lesz fontosabb

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/12/29 10:56

Már egy ideje tudjuk, hogy Miguel Angel Lopez is a Girót választotta, de a céljairól eddig még nem beszélt. Természetesen az előrelépés reményében megy el az olasz körre, vagyis szeretne javítani a 2018-as eredményén.

Ami egy fehér trikóval felturbózott harmadik hely volt összetettben, Froome és Dumoulin mögött.

"Hogy miért a Giro? Mert tetszik az útvonal, és a 3 időfutam ellenére szerintem még fekszik is nekem" - mondta Lopez a Marcának. "Szerencsére az utolsó egyenkénti rövid, így a kemény harmadik héten meg lehet szerezni azt a különbséget, ami ott megtartható lesz. Egy mini hegyi időutammal kezdünk, de aztán bő egy hétig nem lesznek komoly emelkedők.Szóval elég 90%-os formában érkezni rajtra, az igazán jó forma majd a második hét közepétől fog kelleni."

066_DPPI_20318090_031.jpg Fotó: Europress/AFP
Lopez ebben az évben bár kifejezetten jól ment, "csak" két szakaszt nyert. Februárban Ománban és nyár végén a burgoszi körön. Egyébként a Giro mellett a Vueltán is dobogós volt, amit azért nem nagyon kell magyarázni.

"Jakub a Tourt, én a Girót választottam fő versenynek. Az lesz a célom, hogy előre lépjek összetettben. 2018 kifejezetten szépen alakult, de ez mostantól nem érdekel senkit. Bár annak örülök, hogy a balszerencsém véget ért, és nem a bukásokról szólt az évem.  Bőven elképzelhető, hogy 2019-ben két nagy körön indulok, de a lényeg a Giro lesz. Minden attól függ, milyen érzésekkel tudom le azt a három hetet. Csak a verseny vége után fogok dönteni a további programról. Szóval a Tourral kapcsolatban még semmit nem zárok ki, de szerintem erről most korai beszélni."


Hozzászólások