ES Bringa - Lehet, hogy új időpontra kerül a Giro?
Lehet, hogy új időpontra kerül a Giro?
Fotó: Europress/AFP

Lehet, hogy új időpontra kerül a Giro?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/03/13 10:18
"Mindent megteszünk azért, hogy rendben elrajtoljon májusban a Giro. De elképzelhető, hogy új dátumot kell keresnünk." Ezt mondta csütörtökön Mauro Vegni arra a kérdésre válaszolva, hogy mekkora veszélyben van a május 9-i, budapesti nagy rajt.


Nyilván ebben a pillanatban még senki nem tudja megmondani, hogy mi lesz két hét múlva, de az biztos, hogy április 3. előtt semmiféle (hivatalos) bejelentés nem várható a Giro d'Italia kapcsán.

"Megnézzük, mi történik a hónap végéig Európában, leülünk beszélni a magyar féllel, de szerintem benne van a pakliban, hogy a komplett naptárat újra kell tervezni" - mondta Mauro Vegni, a Giro versenyigazgatója. "Szóval megvárjuk április 3-át, megvizsgáljuk a helyzetet, de elképzelhető, hogy új dátumot kell keresnünk."

A koronavírus-járvány miatt az RCS Sport előző szombaton nem tudta megrendezni a Strade Bianchét (és a hozzá tartozó amatőr versenyt, ahol 6500-an indultak volna), de márciusban nincs Tirreno és Milánó-Sanremo sem. Utóbbi verseny utoljára a világháború miatt, 1945-ben maradt el...

000_1GH0KB.jpg Fotó: Europress/AFP

Csütörtökön délután az is biztossá vált, hogy elmarad (új időpontra kerül) a Katalán kör, és Belgiumban sem lesznek versenyek ebben a hónapban. Vagyis elmarad a Nokere Koerse, a Bredene Koksijde Classic, a Bruges-De Panne, az E3 BinckBank Classic, a Gent-Wevelgem és a Dwars Door Vlaanderen is. 

A Flandriáról (04.05) még nincs hivatalos döntés, de egyértelmű, hogy az a verseny is veszélyben van.

Hozzászólások