ES Bringa - Lefevere: "Néha irigylem azokat, akik sokat mosolyognak"
Lefevere: "Néha irigylem azokat, akik sokat mosolyognak"
Fotó: Europress/AFP

Lefevere: "Néha irigylem azokat, akik sokat mosolyognak"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/04/13 14:17

Vasárnap Paris-Roubaix. Az év egyik legjobban várt klasszikusa. Ennek megfelelően az Eurosport most is egész napos közvetítéssel készül. Majdnem ötvenöt kilométer kockaköveken, várhatóan szép, napos időben. A következő napokban elmerülünk a verseny történetében, írunk a főszereplőkről, és felidézünk néhány érdekes történetet. Ezúttal a mezőny legtöbb győzelemével rendelkező menedzseréről, Patrick Lefeverről lesz szó.


Nem is olyan régen, elég nagyot ment a neten a 'ten years challenge'. Egy tíz évvel ezelőtti illetve a mai fotó egymás mellett, és lehet mosolyogni a változásokon. De mekkora átalakuláson ment keresztül a mezőny legeredményesebb menedzsere, Patrick Lefevere? Mr. 50%, ahogy a belga sajtóban szólítják. Hisz Ballerini 1995-ös győzelme óta a 24 Roubaix-ból, 12-t az ő csapatában tekerő versenyző nyert. A Het Laatste Nieuws megpróbálta kideríteni, mennyire lett más ember az elmúlt tíz év során a Quick-Step főnöke.


Mire emlékszel 2009-ből?
Ez volt a Bonnen botrány éve. Kokain-ügy, majdnem teljes szakítás a Specializeddal, amely a komplett kampányát Tomra építette. De ezt leszámítva elégedett és boldog voltam, mert sokat nyertünk.

Pedig volt még ott egy kisebb botrány...
Igen, Stefan Schumachert szerettük volna leigazolni, de lebukott, így ugrott az egész. Mi azok után tudtuk meg a dolgot, hogy már megegyeztünk vele.

És az emlékezetes paparazzós ügyed, amikor összehoztak Stepahanie-val?
Ja igen, azok a címlapok. Páran néhány hülye lesifotósok által készített és félreérthető fotó miatt, összehoztak Stephanie-val. Emlékszem mikor megláttam a cikket, egyből hívtam a feleségemet. Mondtam neki, ez most nem fog tetszeni. Ő annyit reagált, hogy egyszerűen dobd ki a szemétbe, azt a szar újságot.

(Lefevere 2009-ben a belga sajtó szerint nős emberként jött össze a jelenlegi barátnőjével, a korábban modellként is dolgozó Stephanie Clerckx-el. Aki most a QS sajtósa. A helyzetet bonyolította, hogy Stepahine akkor egy belga színésszel, Guy Van Sandéval járt).

000_APP2001070569297.jpg Fotó: Europress/AFP

Igazak a pletykák, miszerint pont 2009-ben szeretettétek volna leigazolni Contadort?
Igen. A Quick-Step akkor főnökével Frans-al Madridba repültünk, de Alberto nem tisztelt meg minket azzal, hogy személyesen is jelen legyen a tárgyalásokon.A menedzserét Frant meg egy ügyvédet küldte el maga helyett. Mi egymillió eurót kínáltunk neki csak azért, hogy aláírjon. Ilyet azóta sem csináltunk senkivel. De a többi szám - amiről akkoriban a Gazzetta írt - nem igaz. Nem adtunk volna neki 20 milliót négy évre. Irreális igényeik voltak, így hagytuk az egészet.

Régóta dolgozol a sportágban, nem fáradtál el?
Nem, még nem. De lassan itt a visszavonulás ideje.

Mennyit változtál 2009 óta?
Szerintem nyugodtabb vagyok, és megfontoltabban nyilatkozom.

Mi lesz veled 2029-ben?
Passz. Nincs hobbim, mivel semmire nincs időm. Talán utaznék. De nem messzire. Nagy álmom Tahiti, de az nem egy rövid út. És utálok sokat repülni.

Unatkoznál?
Szerintem igen. Valamilyen szinten az összes barátomnak köze van a kerékpárhoz. Én itt élek, ide tartozom. Idősödöm, de mentálisan teljesen friss vagyok. Szóval hagyjuk inkább ezt a nyugdíj témát.

000_1FE7FO.jpg Fotó: Europress/AFP

Van két gyereked, rájuk sem volt időd? 
Ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondom, hogy nem. Többet kellett volna velük lennem. De legalább anyagilag segítettem nekik. Thomas és Dieter is tudott venni egy házat. Sajnálom, hogy nem töltöttem velük több időt, mert apu elég korán meghalt. Huszonöt voltam. Pont aznap történt, amikor Deieter született...

Ha ránézel valamelyik 2009-es fotódra, mi jut eszedbe? Miben változtál?
Hát nem lettem sokkal mosolygósabb. De szerintem egy nagyvállalat igazgatója sem röhögve tárgyal. Ez egy stresszes meló. Bár azt aláírom, hogy alapesetben mosolyoghatnék többet. Irigylem azokat, akiknek ez simán megy, a munkájuk ellenére.

Készen állsz arra, hogy nagypapa legyél?
Hááát...nem látom azt, hogy leülök a srácokkal és kirakunk egy puzzle-t. Ehhez nincs türelmem. De segítenék megszerelni a kerékpárjukat, és megtanítanám őket tekerni. Az szerintem menne.


(Forrás: hln.be)
Hozzászólások